Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Nieuwjaarswensen van het Zelzaats bestuur

Als naar goede gewoonte, werden opnieuw tal van nieuwjaarsrecepties gegeven. Natuulijk willen wij jullie de nieuwjaarswensen en voornemens voor het nieuwe jaar, vanwege onze bestuurscoalitie sp.a en open vld.

Spa_big   


Op de nieuwjaarsreceptie van de sp.a spraken zowel provincieraadslid Patricia De Meyer als burgemeester Freddy De Vilder voor ruim 200 aanwezigen hun concern uit over de toekomst.

Dat we voor moeilijk tijden staan hoeft aan niemand meer uitgelegd worden, maar we zijn ervan overtuigd dat we samen tot een goede oplossing kunnen komen.

Feit is dat het vorig gemeentebestuur er een warboel van heeft gemaakt, en nutteloze uitgaven (zoals etentes op kosten van de gemeente waarvan het prijskaartje dat sommigen zelfs nog niet verdienen per maand.

Dat er zal moeten bespaard worden is meer dan zeker, keuzes zullen gemaakt moeten worden, maar op de veiligheid van de burgers staat geen prijs, daarom zal zeker verder geïnvesteerd worden in de Politie.

Zelzate is een gemeente met veel sociale woningen, en dat zal zeker niet veranderen. Intussen staan enkele nieuwe projecten klaar, waaronder de oude school die nu reeds afgebroken is.

De tijd van ieder voor zich moet nu maar eens gedaan zijn, aldus de burgemeester, in een tijd als deze moet men elkaar steunen en bijstaan...
LogoOpenVLD
Ook coalitiepartner open vld maakt zich zorgen over de toekomst van Zelzate en haar bewoners.
Voorzitter Erwin De Grieze en ocmw voorzitter Frank Bruggeman deelden hun visie met de ruim 400 aanwezigen.

Ook hier stond de economische crisis bovenaan op de agenda. Hoewel we eerder al verkondigden dat besparen geen optie is, is het daarentegen wel een dwingende noodzaak, zolang maar op de juiste plaatsen is. Ook doorschuiven van voorziene investeringen naar een volgend jaar, is geen besparing.

Feit is dat zowel een sterk vergrijsde bevolking, als een financieel zwakkere groep van onze gemeente betekenen een groot deel uit de ocmw-kas zal opslorpen, en er dus doordachte maatregelen genomen moeten worden.

De oplossing zit hoewel niet in het investeren in nieuwe sociale woningen, maar wel een herziening van de criteria die gehanteerd worden bij de toekenning van dotaties uit het gemeentefonds.

Er moeten structurele maatregelen komen, hoe kan het nog beter of goedkoper, zowel voor gemeente als het ocmw.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!