Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Zwemmen: Nina Van Koeckhoven

Deze 25-jarige (°06/10/1983) werd geboren in Gent, maar woont nu in Zelzate.

‘Als kleuter ging ik al veel zwemmen met mijn oma, en die moedigde me aan om me te laten aansluiten bij zwemclub De Bruinvis hier in Zelzate’ begint Nina. Toch voelde ze zich daar niet als een vis in het water, en zo ging deze 178 cm. grote Zelzaatse naar Eeklo, bij de Verbauwens. In 1991 (ze was toen 8, de minimumleeftijd) begon ze met competitiezwemmen.

Van Koeckhoven Nina ‘In 1997 behaalde ik mijn eerste Internationaal succes’ vervolgt ze, ‘dat was op de Europese Jeugd Olympische Spelen in Lissabon waar ik brons haalde op de 200 m. vrije slag’.

Een jaar later, ze was toen 15, behaalde ze alweer brons, zowel op de 100 als de 200 meter vrije slag. ‘dit was op de Europese Jeugdkampioenschappen in Moskou’ vertelt ze met enige trots.

Vanaf 1999 begon ze dan te zwemmen bij de senioren en als 16-jarige behaalde ze al de finale van het Europees Kampioenschap en dit op de 200 m. vrije slag in Istanboel.

2000 was haar topjaar. Ze werd niet alleen zesde op het Europees Kampioenschap in Helsinki maar behaalde zilver op de 4x100m wisselslag met oa Brigitte Becue en brons op de 4x100m vrije slag. Eveneens behaalde ze zowel individueel als met de estafetteploeg een ticket voor de Olympische Spelen van Sydney.

‘Wat ik daar meemaakte is voor een 16-jarige bijna niet te vatten. Je komt daar als jong meisje, zonder levenservaring in zo een immense stad, voor ze een gigantisch evenement. Ik was echt van de kaart. Zeker toen ik de reeksen in de individuele competitie moest zwemmen’, vervolgt ze nog steeds in extase als ze eraan denkt, ‘je komt daar toe in een stadion waar 18.000 uitgelaten Australiërs zitten die maar 1 zwemster komen aanmoedigen, en deze zwemt dan nog in de baan naast jou’. Echt overweldigend, vandaar mijn mindere tijd die ik er zwom’, blijft ze eerlijk.
‘Maar met de estafetteploeg hebben we toch maar een mooie twaalfde plaats gehaald in de 4x100 m vrije slag. Ik zwom toen met Tine Bossuyt, Fabienne Dufour en Liesbeth Dreesen’.

‘In 2001 behaalde ik op een wereldbekerwedstrijd in Parijs nog wel een bronzen medaille, maar dan ben ik, mede door een zware voedselvergiftiging die ik opliep op het Wereldkampioenschap in Japan, serieus beginnen sukkelen met de gezondheid’, vervolgt Nina, ‘er zat een virus in mijn lichaam maar geen enkele dokter wist wat te doen’, daardoor is ze serieus beginnen sukkelen. ‘In 2002 en 2004 heb ik wel nog deelgenomen aan het Europees Kampioenschap, maar ik voelde echt dat het niet ging zoals daarvoor’.

Ze heeft van de mindere periode handig gebruik gemaakt om haar studies als criminologe af te werken. ‘Toch ben ik altijd blijven zwemmen, omdat ik anders het zo belangrijke watergevoel zou kwijtraken, dan zou ik voorgoed verloren geweest zijn voor de zwemsport’, zegt ze.

Sinds 2006 is ze zich dan weer full-time beginnen toeleggen op haar sport en sinds kort wordt ze nu getraind door Stefaan Obreno (zie Het Nieuwsblad van 09 januari 2009, nvdr), en dit na 17 jaar Eeklo, ‘Ik kan me er meten met de toptalenten van de topsportschool en dat scherpt ook mijn niveau aan. De basisaanpak verschilt niet zo veel als voorheen, maar nu zwem ik niet alleen meer kilometers, maar train ik ook veel intensiever. Ik voel alvast dat ik er nog op vooruit ga. Dat motiveert me.'

Ambities

‘Mijn doel van 2006 was de Olympische Spelen van vorig jaar in Peking te halen. Alles was in orde, we waren bij de beste 16 van de wereld, en hadden ook de limiet gezwommen, maar door een foutieve beslissing van hogere instanties zijn we niet kunnen gaan’, aldus Nina.

‘Wat mijn ambities nu zijn? Ik wil een ticket voor het Wereldkampioenschap van Rome, dit jaar in juli, behalen. Sommige persoonlijke besttijden van voor 2001 zijn reeds verbeterd, maar deze wil ik nog scherper stellen en ik zou ook graag nog eens mijn Belgische records op de 200 m. vrije slag, zowel groot als klein bad, verbeteren’. besluit Nina.

Toch wil ik je er nog graag eens aan herinneren dat Nina ook 10 (tien!) maal Belgisch Kampioen is geweest en dat ze in 2000 genomineerd werd als sportbelofte van het jaar. Ze eindigde daar op de derde plaats na twee wielrenners.

We wensen Nina natuurlijk heel veel succes in haar verdere loopbaan en hopen van harte haar te mogen begroeten, in 2010 op de Olympische Spelen in Londen (ik zal meegaan als persoonlijke reporter). Nina heeft ons ook gezegd dat ze Zelzate Blogt zoveel mogelijk op de hoogte zal houden wat betreft belangrijke wedstrijden en uitslagen voor de toekomst en wij zullen jullie natuurlijk zo vlug mogelijk op de hoogte brengen.

Reacties

Deze juf verdient een gratis zwempas aangeboden door het gemeentebestuur:-)
Je hebt een supporter bij. Hou ons op de hoogte van je suppersnel drijfvermogen. Dat je nog een 11 keer B-kampioen mag worden.

 BLIKJE op 23 januari 2009 om 13:35

Laat een reactie achter


Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!