Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Gemeenteraad van 24 februari 2009

Banner 'uit de gemeenteraad' Op de gemeenteraad van vanavond is unaniem beslist een politiereglement goed te keuren die het mogelijk maakt een snelheidsbeperking van 50 km/uur in te voeren over de ganse Kennedylaan die zich in onze bebouwde kom bevindt.Verkeersbord 50

Het zou dus gaan om het stuk 100 m. voor de Kerkstraat (komende van Sidmar) en dat tot 100 m. voorbij het kruispunt met de Assenedesteenweg (richting Rieme).

Dit politiereglement kan pas in voege treden na ministeriële goedkeuring of na het verstrijken van de termijn waarbinnen de goedkeuring zou moeten worden verleend.

Ook op de gemeenteraad vroeg PVDA+ raadslid Dirk Goemaere om de boetes die onbetaald zijn gebleven wegens het niet betalen van de parkeerboetes, zowel op de Grote Martk als op de parking aan de Vredekaai, kwijt te schelden.

De meerderheidspartijen, open-VLD en sp.a, wilden daar niet op ingaan omdat de wet nu eenmaal de wet is, die zomaar niet kan ontweken worden. 'Diegene die ze wel betaald heeft zou zo benadeeld worden', aldus de meerderheid. Wat betreft de parking aan de Vredekaai stelde Burgemeester De Vilder (sp.a) dat ook daar betalend parkeren geldt.

Ook zal men onderzoeken welke vrachtwagens daar parkeren, want eigenlijk is het de bedoeling dat die parking gebruikt wordt door chauffeurs die in Zelzate wonen en niet in hun straat kunnen parkeren. Het is niet de bedoeling dat die parking gebruikt wordt als opslagruimte voor vrachtwagenbedrijven en zeker niet voor het stationeren van opliggers met gevaarlijke chemische middelen.

Frank Bruggeman (open-VLD) zei dat daar wel vrachtwagens kunnen parkeren die ergens in Zelzate gelost hebben en daarna hun rij- en rusttijden dienen te respecteren en zo gebruik maken van de plaatselijke middenstand.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!