Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Het mysterie van het groene ei

Wat een groen ei allemaal niet teweeg kan brengen. Natuurlijk was ik de persoon die het groene ei had, en ondertussen heb ik er al 4.

Ik heb, na het artikel in Het Nieuwsblad van zaterdag, redelijk veel reactie gehad. Nu blijkt dat die groene eieren niet zo een uitzondering zijn als iedereen wel dacht. In Kaprijke en Bassevelde zouden er ook verschillende mensen zijn die zo'n eieren kweken.

Of het cholesterolarme eieren zijn, weet ik niet. Een collega op het werk heeft me deze morgen wel gezegd dat je ze niet zou kunnen gebruiken om bvb een cake te bakken. Anderen zeggen dat ze heerlijk zijn van smaak.

Wat er ook van aan is; het ene ei heb ik een broeikas gelegd en de andere eieren zullen rond de paasdagen aan consumptie toe zijn, niet alvoor ze eerst zullen gebruikt worden als decoratie.

Oh ja, de regionale televisie AVS is hier ook op bezoek geweest. Hieronder zie je het filmpje uit de rubriek 'Kiosk'.

Reacties

Wie geen tijd heeft om met Pasen eieren te verven kan in Tirol bij een kippenboerin groene eieren kopen. De groene eieren komen van kippen die gekruist zijn uit Zuid-Amerikaanse araucanakippen en lokale Oostenrijkse kippen. De dieren leggen groene eieren.

Kippenboerin Karin Sprengers heeft in totaal tien kippen van deze kruising. Ze leggen om de twee dagen eieren die lichtgroen van kleur zijn. De kleur van een ei wordt in de laatste vijf centimeters van de eileiders bepaald, waar de kalkklieren liggen. Normaal legt de Amerikaanse aracaunakip blauwe eieren.


stem (of voeg toe) op:

 p .vogel op 24 februari 2009 om 14:44

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!