Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Voetbal: Voorbeschouwing Sleidinge-KVV

Morgen om 15u vindt in de Herritakkerlaan de wedstrijd FC Sint-Joris Sleidinge-KVV Zelzate plaats. Zowel Thijs Wintein, Sven Saey, Bjorn De Groote als Kevin Druwé deden deze namiddag matchritme op met de reserven, de wedstrijd thuis tegen Sleidinge eindigde op 2-2.

Lees verder

Volleybal: De Woeste Tikkers

Volleybal is in onze gemeente op sterven na dood. De gouden jaren ’70 en ’80 toen zowel heren- als damesploegen uitkwamen in eerste en tweede provinciale liggen al lang achter de rug.

Toch zijn er nog drie ploegen die aantreden in de VOBOG-competitie. VOBOG is de afkorting van VOlleyBal Ons Genoegen, een competitie die je een beetje kan vergelijken met, sorry voor de uitspraak, cafévoetbal. De wedstrijd is echt het belangrijkste, trainingen zijn maar bijkomstig. Zelf heb ik 30 jaar volleybal gespeeld, van mijn 8 tot 38 maar de knieën en de rug willen niet meer mee.

Lees verder

Uilen bezorgen jong en oud een onvergetelijke namiddag

DSC01246 Dienstencentrum de Kastanje is goed op dreef.Deze middag konden vogel- en voornamelijk uilenliefhebbers hun ogen en oren de kost geven.

The Owl Barn kwam met maar liefst 9 uilen de volledig gevulde zaal van de Kastanje een voorstelling geven over deze wonderlijke dieren.

Niet alleen houden ze de muizen uit het huis, maar het zijn ook echt wel gezellige huisdieren. Zowel jong als oud liet zich overtuigen een uil op de hand, en sommigen zelfs op de schouder te nemen. Een ware belevenis voor velen, dat bleek ook uit de sfeer.

Voorzitter Frank Bruggeman (open vld) was zeer tevreden met de opkomst van maar liefst 120 mensen + nog eens 20 kinderen uit het opvangcentrum Tjeppe Tjoepe.
DSC01289Sportkampen in Zelzate

De vakantie zit er bijna op, maar de kinderen die deelnamen aan de sportkampen van de Zelzaatse sportdienst hebben zich zeker niet verveeld. Bowling, badminton, noem maar op.

Ook voor de allerkleinsten waren speciale activiteiten voorzien.

DSC01195

DSC01196

DSC01200

Wijziging textielomhaling in onze gemeente

Heb je het ook al gezien? De textielcontainers voor het verzamelen van gebruikte kleding zijn uit het straatbeeld verdwenen.Schatteman

‘Er zat heel veel afval in die containers die er niet in thuishoorden’, aldus Schepen van Leefmilieu Rony Schatteman (sp.a), ‘door deze uit het straatbeeld te halen verdwijnt deze aantrekkingspool, en wordt de service naar de inwoners verhoogd’. (foto ® kvw)

Want, bij wijze van proef, wordt de textiel vier maal per jaar aan huis opgehaald. Daarnaast kan je doorlopend terecht in de Kringloopwinkel in de Groenstraat 48.

De bedoeling is dat je het teveel aan textiel zelf verpakt in een stevige doos of zak en op de vooravond van de omhaling (vanaf 20u) op je stoep plaatst. Heb je geen stevige doos of zak, dan kan je er één afhalen aan het gemeentehuis vanaf half februari.

Wat kan er in? Huishoudelijk textielafval zoals kledij (textiel en leder), schoeisel, handdoeken, handtassen, beddengoed, woningtextiel (zoals gordijnen, overgordijnen, tafelkleden, servetten) waarvan de inwoner van Zelzate vanaf wil.

Wat kan niet? Bevuilde kledij en textiel, versleten schoeisel, vloerbekleding, ander afval!

De eerste maal dat deze omhaling georganiseerd wordt is dinsdag 10 maart, dan volgen nog 16 juni, 8 september en 15 december.

Heb je nog bijkomende vragen dan kan je terecht bij de milieudienst van onze gemeente in het gemeentehuis of op telefoon: 09/342.20.20.

Op maandag 9 maart vanaf 20u00 kan je dus je teveel aan textiel in een stevige zak of doos op je stoep plaatsen.

Voetbal: De Jeugd van KVV

Sommige ploegen van KVV hebben vorig weekend zwaar uitgehaald. Overwinningen zoals 5-0, 8-2, 9-0 of 6-1 waren normaal, al moeten we er eerlijkheidshalve aan toe voegen dat er ook serieuze nederlagen bij zaten, 14-0, 6-0, 5-0.

Eén van de opvallendste uitslagen dit weekend was de 5-0 overwinning van de duiveltjes U8A tegen Assenede-Boekhoute B. Een verslag, ons ingestuurd door de trainer, Tom Dierickx:

Lees verder

Resultaten Verkeerscontroles

Police_logo Dit weekend hield de politie alcohol- en drugscontroles. Zaterdagavond werden op de Kennedylaan 8 ademtesten afgelegd bij 21 bestuurders, waarvan 6 safe waren, 1 alarm en 1 bestuurder blies positief.

Na verdere controle bleek de bestuurder 1,08 promille in zijn bloed te hebben, met onmiddellijke intrekking van het rijbewijs als gevolg.

Zondagnamiddag werden op de grote markt 6 ademtesten afgenomen bij 12 bestuurders. Ook daar bleek 1 positie te zijn, en met 0,84 promile mocht ook deze bestuurder zijn rijbewijs inleveren.

Gratis spaarvarkentje voor marktbezoekers

Een tiental aanhangers van het Vlaams Belang hebben maandagmorgen actie gevoerd op de markt van Zelzate. In het kader van de campagne 'Vlaams Geld in Vlaamse Handen'  werd elke bezoeker van de markt en spaarvarkentje aangeboden.

Clip_image002

Gemeenteraad van 24 februari 2009

Banner 'uit de gemeenteraad' Op de gemeenteraad van vanavond is unaniem beslist een politiereglement goed te keuren die het mogelijk maakt een snelheidsbeperking van 50 km/uur in te voeren over de ganse Kennedylaan die zich in onze bebouwde kom bevindt.Verkeersbord 50

Het zou dus gaan om het stuk 100 m. voor de Kerkstraat (komende van Sidmar) en dat tot 100 m. voorbij het kruispunt met de Assenedesteenweg (richting Rieme).

Dit politiereglement kan pas in voege treden na ministeriële goedkeuring of na het verstrijken van de termijn waarbinnen de goedkeuring zou moeten worden verleend.

Ook op de gemeenteraad vroeg PVDA+ raadslid Dirk Goemaere om de boetes die onbetaald zijn gebleven wegens het niet betalen van de parkeerboetes, zowel op de Grote Martk als op de parking aan de Vredekaai, kwijt te schelden.

De meerderheidspartijen, open-VLD en sp.a, wilden daar niet op ingaan omdat de wet nu eenmaal de wet is, die zomaar niet kan ontweken worden. 'Diegene die ze wel betaald heeft zou zo benadeeld worden', aldus de meerderheid. Wat betreft de parking aan de Vredekaai stelde Burgemeester De Vilder (sp.a) dat ook daar betalend parkeren geldt.

Ook zal men onderzoeken welke vrachtwagens daar parkeren, want eigenlijk is het de bedoeling dat die parking gebruikt wordt door chauffeurs die in Zelzate wonen en niet in hun straat kunnen parkeren. Het is niet de bedoeling dat die parking gebruikt wordt als opslagruimte voor vrachtwagenbedrijven en zeker niet voor het stationeren van opliggers met gevaarlijke chemische middelen.

Frank Bruggeman (open-VLD) zei dat daar wel vrachtwagens kunnen parkeren die ergens in Zelzate gelost hebben en daarna hun rij- en rusttijden dienen te respecteren en zo gebruik maken van de plaatselijke middenstand.

'Ontploffing' blijkt straaljager die door geluidsmuur vloog

F16 Zelzate, Oostakker, Evergem en de Gentse Kanaalzone werden rond 14 uur opgeschrikt door een reeks enorme knallen. Heel wat mensen dachten aanvankelijk dat er in hun buurt iets was ontploft of dat er een ramp was gebeurd bij ArcelorMittal. Bij de Oost-Vlaamse 100-centrale liepen tientallen klachten binnen, en ook onze redactie werd gecontacteerd door ongeruste Zelzatenaars.

Uiteindelijk bleek het te gaan om straaljagers van het Belgische leger die door de geluidsmuur waren gegaan. Die waren uitgestuurd omdat een vliegtuig geen gevolg gaf aan instructies van de luchtverkeersleiding. De twee straaljagers, F16's, kwamen uit Florennes. Ze hadden de opdracht gekregen om een burgervliegtuig waarmee geen contact mogelijk was, te begeleiden. Dat zegt Ingrid Baeck, de woordvoerster van Defensie. 'Gevallen waarin er geen communicatie mogelijk is, worden altijd beschouwd als een mogelijke dreiging. Hier was uiteindelijk geen sprake van een dreiging. Boven de Noordzee werd het contact met het vliegtuig hersteld. Een verkeerde frequentie lag aan de basis van het communicatieprobleem', aldus Baeck. Het vliegtuig, dat op weg was naar Engeland, kon zijn reis zonder problemen voortzetten.

Bent u ook geschrokken of heeft u zelfs schade geleden door de knal? Laat het ons weten.

Oudere berichten:
> Opgelet: Alcoholcontroles
> Zelzate haalt slag thuis bij Staten Generaal Ruimtelijke Ordening Oost-Vlaanderen
> Voetbal: KVV in de laatste rechte lijn in 2de Provinciale
> ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.
> ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel
> Flitsen op Fruit your night
> Paul Tollenaere benoemd tot Ereschepen van Zelzate
> Geflitst: Sporten in Zelzate
> Carnaval in KDV Pinnemuts
> Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate
> Voetbal: Oefenwedstrijd KFC Eeklo (1ste prov.)-KVV (2de prov.) 0-0
> Late nieuwjaarsreceptie voor personeel Gemeenteschool
> Voetbal: De jeugd van KVV
> HELP: een groen ei
> Agenda gemeenteraad 24 februari
> Ga naar een voorstelling met Bart Peeters
> Uitgebreid verslag KVV-Ursel 0-3
> Judo: Belgisch Kampioenschap levert brons op voor Fibe De Pauw
> Moet de pensioenleeftijd omhoog in België ?
> Sponsorrit van WTC De Katte

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!