Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

'Ontploffing' blijkt straaljager die door geluidsmuur vloog

F16 Zelzate, Oostakker, Evergem en de Gentse Kanaalzone werden rond 14 uur opgeschrikt door een reeks enorme knallen. Heel wat mensen dachten aanvankelijk dat er in hun buurt iets was ontploft of dat er een ramp was gebeurd bij ArcelorMittal. Bij de Oost-Vlaamse 100-centrale liepen tientallen klachten binnen, en ook onze redactie werd gecontacteerd door ongeruste Zelzatenaars.

Uiteindelijk bleek het te gaan om straaljagers van het Belgische leger die door de geluidsmuur waren gegaan. Die waren uitgestuurd omdat een vliegtuig geen gevolg gaf aan instructies van de luchtverkeersleiding. De twee straaljagers, F16's, kwamen uit Florennes. Ze hadden de opdracht gekregen om een burgervliegtuig waarmee geen contact mogelijk was, te begeleiden. Dat zegt Ingrid Baeck, de woordvoerster van Defensie. 'Gevallen waarin er geen communicatie mogelijk is, worden altijd beschouwd als een mogelijke dreiging. Hier was uiteindelijk geen sprake van een dreiging. Boven de Noordzee werd het contact met het vliegtuig hersteld. Een verkeerde frequentie lag aan de basis van het communicatieprobleem', aldus Baeck. Het vliegtuig, dat op weg was naar Engeland, kon zijn reis zonder problemen voortzetten.

Bent u ook geschrokken of heeft u zelfs schade geleden door de knal? Laat het ons weten.

Reacties

Ik dacht eerlijk gezegd dat er een dubbele ontploffing was op Arcelor-Mittal.
Al de ramen trilden hier in de buurt,doch géén schade!

 Michel op 25 februari 2009 om 17:52

Laat een reactie achter


Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!