Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Opgelet: Alcoholcontroles

Politie De Lokale Politie, regio Puyenbroeck meldt op haar website dat er vandaag, zondag 22 februari 2009, tussen 17u en 23u alcoholcontroles zullen zijn in de gemeenten, aangesloten bij de politiezone (Zelzate, Wachtebeke, Moerbeke en Lochristi).

Op 14 februari deed men in de Kanaalstraat in onze gemeente ook een snelheidscontrole. Daar begingen maar liefst 11,80% van alle gecontroleerde voertuigen een overtreding. Eén laagvlieger mocht zelfs onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren omdat hij ook nog eens bij een positieve ademtest 1,04 mg/l. alcohol in zijn bloed bleek te hebben.

Men meldt ook dat er in 2008 in totaal 847 gezinnen van de zone, waarvan 177 in onze gemeente, afwezigheidtoezicht hebben aangevraagd. Dit kan je aanvragen terwijl je bvb op reis bent.

De Lokale Politie heeft in totaal 9859 toezichtcontroles gedaan en daar zijn natuurlijk enkele opmerkingen bij. In 27,12% van die opmerkingen blijkt dat de rolluiken beneden blijven wat toch aanleiding geeft tot een onbewoonde indruk (of de mensen zijn op reis) of bij 24,19% dat het cilinderslot ‘uit’ steekt, wat dieven toch gemakkelijker toegang geeft tot de woning.

De meeste controles, 20,16% gebeurden in de maand juli, gevolgd door de maand augustus met 13,69% van de controles.

Men meldt ook op haar website dat men een engagement heeft dat elke woning waarvoor toezicht is gevraagd minstens 1 maal per dag zou moeten gecontroleerd worden, in 88,4% van de aanvragen is dit wel degelijk ook gebeurd.

Bron: Website van de Lokale Politie regio Puyenbroeck

Reacties

Laat een reactie achter


Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!