Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate

Een overzichtje van een aantal activiteiten die deze maand werden georganiseerd door de Middenschool van Zelzate.

Zoals op elke school was er natuurlijk de dikke truiendag. Verder was er ook kokkerellen met de reigertjes en op Valentijn was er een info- en inschrijfdag. Lees meer hieronder.


Dikke truiendag:

In het kader van het MOS (Milieuzorg op school) namen de leerlingen en leerkrachten van de Middenschool te Zelzate massaal deel.  De verwarming zou een aantal graden lager staan zodat het aantrekken van dikke, kleurrijke, originele, warme kledij de boodschap was.

Leerkrachten en leerlingen van de leerlingenraad voorzagen diverse activiteiten. Zo begon deze bijzondere dag met een portie ochtendgymnastiek onder leiding van Dhr De Baere.

Verder konden leerlingen zich tegoed doen aan  warme soep en chocolademelk, verkocht door de leerlingenraad.  Tijdens de middagpauze gingen onze fotografen op zoek naar kleurrijke, dikgeklede leerlingen en leerkrachten, want voor de meest origineel geklede leerling en leerkracht was er een prijs voorzien. 

Onze warme oproep tot deelname aan deze dikke truiendag is bij de leerlingen zeker niet in dovemansoren gevallen.


Koken met de reigertjes:

Bij het uitwerken van een project rond voeding in het eerste leerjaar van de basisschool kwam al vlug de vraag of de kinderen eens mochten komen koken in de Middenschool.

Onze leerlingen uit 2 Bc reageerden onmiddellijk heel enthousiast en ontpopten zich tot echte leerkrachten. Ze gingen op zoek naar een haalbaar menu.

Zelfs kleurplaten rond voeding kwamen eraan te pas. Uiteindelijk werd het pizza en pudding als dessert.
Op 4 en 11 februari was het zover : de didactische keuken liep vol met nieuwsgierige, enthousiaste kindjes.

Dat hygiëne in de keuken belangrijk is, werd hen al gauw duidelijk gemaakt. Zo moest elk kind zijn handjes wassen en kreeg het een witte kookschort en dito koksmuts. De eigenlijke kookpartij kon beginnen! Voor alle kinderen moest een taak worden voorzien.

De kindjes versneden allerlei voedingsmiddelen, versierden hun pizza, elk op hun eigen manier, maakten een petit–beurretaart en dekten de tafel. Onze leerlingen van 2Bc hadden de handen vol.  Eens aan tafel werd het rustig in de keuken.

De kinderen hadden het druk met het proeven van hun eigen creaties. Ze leerden nieuwe smaken kennen en konden kiezen tussen verschillende voedingsmiddelen gaande van ananas tot salami en mozzarella. Er was voldoende voor iedereen !

Rond 11.00 u gingen onze gasten van het 1ste leerjaar blij en voldaan naar huis. De leerlingen van de Middenschool ruimden de keuken op en deden de afwas.  Moe maar tevreden gingen ze daarna ook naar huis.

De info- en inschrijfdag van Middenschool Zelzate op Valentijn

Op zaterdag 14 februari 2009 organiseerde de Middenschool Zelzate een info- en inschrijfdag voor leerlingen uit het 6de leerjaar.  Zij en hun familie werden hartelijk ontvangen door alle leerkrachten en medewerkers van de Middenschool in een sfeervol aangeklede mediatheek.

De directeur zorgde voor een professionele uiteenzetting: de structuur van het secundair onderwijs en de organisatie binnen de school werden duidelijk gemaakt. Daarna werd een rondleiding gegeven doorheen de gebouwen van de Middenschool en het KA.

Hierbij werden  de didactische keuken, het wetenschapslokaal en het nieuwe ICT lokaal niet vergeten.  Na een babbel met enkele leerkrachten naar keuze werden de aanwezigen getrakteerd op een drankje. Leerlingen uit de Middenschool lieten onze bezoekers met enige fierheid proeven van hun zelfgemaakte, hartvormige wafeltjes. 

 
Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!