Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Uitgebreid verslag KVV-Ursel 0-3

Bij KVV waren Thijs Wintein, Kevin Druwé en Sven Saey nog steeds onbeschikbaar na diverse blessures. Tom De Neve en Sam Soens waren er na hun gele schorsingsdag op Drongen weer bij. Positief is wel dat de eerstgenoemde drie ofwel terug beginnen trainen zijn ofwel dit deze week doen.

Bij Ursel waren Nick Pauwels en Johnny Lebegge er niet bij wegens schorsingen.

Dat het een moeilijke partij ging worden was zeker. Tegen een tegenstander die in zijn laatste vier wedstrijden het maximum van de punten behaalde en daarbovenop een doelsaldo van 11 tegen 2 liet optekenen.

Attent aan de wedstrijd beginnen was dan ook geboden. Het liep even anders, na nog geen tien minuten wedstrijd was de stand reeds 0-2. Het eerste doelpunt viel al na drie minuten, voorzet van op links en Mathieu Verbeken kon ongehinderd binnenkoppen. Ursel, gretiger in de duels met snelle balwisselingen, ging op zoek naar een ruimere voorsprong, ze slaagden daar ook in toen Neki Mbala in de 9de minuut de bal voorbij Dimitri De Buck kon tikken.

KVV kwam nadien beter in de wedstrijd en kon enkele kansen versieren, zonder succes. Voorzet Stephen Cox naar Kristof Janssens die naast besluit. In de 18’ kan Kristof Sam Soens bereiken die zijn schot ziet afwijken, waarbij de keeper op het verkeerde been geplaatst, en de bal net naast ziet dwarrelen. De wedstrijd is in evenwicht, doch is het wachten, tot Tom De Neve net voor rust het probeerde met een kopbal, die de keeper verschalkte maar door een verdediger werd gered.

090215 022  Timmy Haeghens (15) probeert Jonas Parmentier (12) te bereiken, maar verdediger Bert De Rycke (2) staakt de aanval, doelman Robrecht De Vliegher van Ursel is er gerust in. foto ® koen vanwaesberghe

De tweede helft was pas op gang gefloten, toen Mathieu Verbeken vanaf de middellijn alleen op Dimitri De Buck kon afgaan, de keeper kwam buiten de grote backlijn in contact met deze speler, met rood tot gevolg. Christophe Ost nam de plaats in van Dimitri. Met tien tegen elf en 0-2 achterstand was het een hopeloze taak om de situatie nog te klaren. De spelers deden ondanks alles, nog hun best de eer te redden. Kristof probeerde het in de 52’ met een lob die net over het doel ging. Timmy Haeghens kon op het uur de bal onderscheppen en doorgaan maar zijn schot ging over. KVV was meestal in balbezit en laat technisch heel wat zien, ondanks de man min situatie maar de verdediging van de tegenstander bleef attent. Ursel, wetende dat Christophe een veldspeler is, probeerde het enkele malen met afstandsschoten, die ofwel ver naast gingen ofwel door onze gelegenheidskeeper geneutraliseerd werden. In de slotminuut kon de ingekomen, Toby Dobbelaere de 0-3 eindscore bepalen.

Voor KVV speelden: Dimitri De Buck – Stephen Cox – Geert De Poorter – Niko De Letter – Tom De Neve – Ennio Bogaert – Kristof Janssens (85’ Pieter Hautekeete) – Christophe Ost – Timmy Haeghens – Sam Soens (75’Gaetan Copermans) en Jonas Parmentier.

In de topschutterstand zakt Jonas Parmentier één plaatse. Hij staat nu vijfde met 13 doelpunten. Leiders daar zijn David Van Kerschaver van Nevele en Filip Cornelis van Waarschoot met elk 21 doelpunten. Daarna volgt Benny Bontinck van Destelbergen met 17. Op de vierde plaats staat Anthony Annicaert van Adegem met 14 doelpunten. Gaetan Copermans heeft acht doelpunten gemaakt voor KVV, Ennio Bogaert vijf, Timmy Haeghens en Sam Soens elk drie, Tom De Neve, Christophe Ost en Sven Saey maakten er twee. Stefan Beauprez, Stephen Cox, Kevin Druwé en Kristof Janssens scoorden elk één doelpunt.

In de stand verliest KVV zijn tweede plaats terug aan Merelbeke. Waarschoot blijft leider met nu 47 punten, Merelbeke heeft er 44 en KVV als derde 42. Ursel en Nevele komen gevaarlijk dicht in de buurt, ze tellen elk 40 punten.

ScreenShot010

Volgend weekend is er geen provinciaal voetbal wegens een inhaalweekend. Daardoor speelt KVV nu donderdag 19 februari een oefenwedstrijd in en tegen KFC Eeklo; de aftrap is om 19u30.

Op zondag 1 maart wacht er alweer een zeer moeilijke wedstrijd met de verplaatsing naar Sleidinge. Op de achtste speeldag had KVV een complete off-day en verloor het dan ook met zware 0-6 cijfers van Sleidinge. Voorts is er in de reeks Beervelde-De Pinte, Adegem-Lembeke, Destelbergen-Lochristi, Drongen-Latem, Ursel-Oostakker, Merendree-Nevele en de absolute topper Merelbeke-Waarschoot, of de leider op bezoek bij het tweede gerangschikte. Kan KVV profiteren van die topper?

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!