Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Volleybal: De Woeste Tikkers

Volleybal is in onze gemeente op sterven na dood. De gouden jaren ’70 en ’80 toen zowel heren- als damesploegen uitkwamen in eerste en tweede provinciale liggen al lang achter de rug.

Toch zijn er nog drie ploegen die aantreden in de VOBOG-competitie. VOBOG is de afkorting van VOlleyBal Ons Genoegen, een competitie die je een beetje kan vergelijken met, sorry voor de uitspraak, cafévoetbal. De wedstrijd is echt het belangrijkste, trainingen zijn maar bijkomstig. Zelf heb ik 30 jaar volleybal gespeeld, van mijn 8 tot 38 maar de knieën en de rug willen niet meer mee.

Terug naar de VOBOG-competitie. In de twee reeks gemengd heb je VC Nivo, die komen later aan bod, maar in de derde reeks gemengd heb je de twee resterende Zelzaatse ploegen: Crescendo en De Woeste Tikkers. Crescendo staat momenteel op de vierde plaats met acht gewonnen en negen verloren wedstrijden, De Woeste Tikkers staan zesde met acht gewonnen en zeven verloren wedstrijden. Ze staan dus 2 punten achter op Crescendo maar hebben wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Vanavond moesten ze spelen tegen ‘De Wallekes’, een ploeg die zijn thuishaven heeft in sporthal ‘De Hoge Wal’ in Ertvelde, vandaar hun naam. De wedstrijd startte om 19u15 in onze Eurohal en wat voor een spannende wedstrijd was het.

090227 028Op de foto zie je hoe thuisspeler Jan Van Hecke (rechts) de bal voorbij het bezoekende blok jaagt. (foto ® kvw)

De eerste set was gelijkopgaand tot 10-9, maar dan maakte De Woeste Tikkers vier punten na elkaar, de voorsprong van vijf punten gaven ze dan ook niet meer uit handen: 25-20.

Ook de tweede set begon in het voordeel van DWT, via 14-11 ging het naar 19-14 maar ineens stokte het en De Wallekes gingen erop en erover: 22-25.

De derde set bleef spannend tot het einde, toch was het DWT die het koelbloedigst bleven, 27-25. Iedereen dacht dat DWT nu gelanceerd was maar niets was minder waar, ze kwamen er gewoon niet aan te pas, de 6-25 setstand spreekt voor zich.

De vijfde set begon gelijkopgaand, toch waren het De Wallekes die stukje bij beetje uitliepen en het laken naar zich toe trok; 11-15.

De wedstrijd duurde maar liefst 1u45 zodat ze juist gepast klaar waren voor het zaalvoetbal dat om 21u begon.

090227 024  De Woeste Tikkers met staand vlnr: Veronique Verzee, Marc Van Loon, Wim De Buck, Dirk Roegies, scheidsrechter Rudy De Weweire. Zittend vlnr: Ilse Verplancke, Werna Cassiman, Inge Wille en Jan Van Hecke. (foto ® koen.vanwaesberghe@skynet.be)

Binnen twee weken krijg je hier een verslag van VC Nivo uit de tweede reeks, zij spelen dan om 19u in de Eurohal tegen Cosmos Wontergem. Kom je? Ik zal er ook zijn.

Oh ja, heb je ook zin om eens volleybal te spelen op een gematigd niveau. Op paasmaandag 13 april richt Crescendo voor hun eerste maal het Paastornooi in. Dit tornooi richt zich tot gemengd recreatieve ploegen. Alle informatie daarvoor kan je vinden op deze site of mailen naar pieter.van.kerkhove@telenet.be of GSM: 0477/499.487.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!