Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wijziging textielomhaling in onze gemeente

Heb je het ook al gezien? De textielcontainers voor het verzamelen van gebruikte kleding zijn uit het straatbeeld verdwenen.Schatteman

‘Er zat heel veel afval in die containers die er niet in thuishoorden’, aldus Schepen van Leefmilieu Rony Schatteman (sp.a), ‘door deze uit het straatbeeld te halen verdwijnt deze aantrekkingspool, en wordt de service naar de inwoners verhoogd’. (foto ® kvw)

Want, bij wijze van proef, wordt de textiel vier maal per jaar aan huis opgehaald. Daarnaast kan je doorlopend terecht in de Kringloopwinkel in de Groenstraat 48.

De bedoeling is dat je het teveel aan textiel zelf verpakt in een stevige doos of zak en op de vooravond van de omhaling (vanaf 20u) op je stoep plaatst. Heb je geen stevige doos of zak, dan kan je er één afhalen aan het gemeentehuis vanaf half februari.

Wat kan er in? Huishoudelijk textielafval zoals kledij (textiel en leder), schoeisel, handdoeken, handtassen, beddengoed, woningtextiel (zoals gordijnen, overgordijnen, tafelkleden, servetten) waarvan de inwoner van Zelzate vanaf wil.

Wat kan niet? Bevuilde kledij en textiel, versleten schoeisel, vloerbekleding, ander afval!

De eerste maal dat deze omhaling georganiseerd wordt is dinsdag 10 maart, dan volgen nog 16 juni, 8 september en 15 december.

Heb je nog bijkomende vragen dan kan je terecht bij de milieudienst van onze gemeente in het gemeentehuis of op telefoon: 09/342.20.20.

Op maandag 9 maart vanaf 20u00 kan je dus je teveel aan textiel in een stevige zak of doos op je stoep plaatsen.

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!