Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Zelzate haalt slag thuis bij Staten Generaal Ruimtelijke Ordening Oost-Vlaanderen

090219 029 Zelzate kreeg vorig jaar het deksel op de neus toen de deputatie van Oost-Vlaanderen het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan wel goedkeurde maar met een aantal beperkingen.

Het had weinig groeipotentieel omdat het in het ruimtelijk structuurplan van Vlaanderen gecatalogeerd staat als buitengebiedgemeente en in het ruimtelijk structuurplan van Oost-Vlaanderen als hoofddorp. Nochtans is het een gemeente die in werkelijkheid functioneert als een kleinstedelijk gebied en ook deze karakteristieken heeft.

Deze problemen werden al vorig jaar door Burgemeester Freddy De Vilder (sp.a) aangekaart bij het bezoek van Gouverneur André Denys aan Zelzate. De Gouverneur was zeer geïnteresseerd in deze problematiek en zou de zorgen van de burgemeester meenemen. Provincieraadslid Patricia De Meyer (sp.a) kwam hierover ook tussen op de provincieraad naar aanleiding van het advies dat de provincie dient te geven aan Vlaanderen voor de gedeeltelijke herziening van hun ruimtelijk structuurplan.090220 005

Op de Staten Generaal vroeg provincieraadslid Patricia De Meyer om er ook voor te ijveren dat Vlaanderen het gewicht van gemeenten met een hoog aantal sociale huurwoningen zwaarder zou laten doorwegen bij de verdeling van de middelen van het gemeentefonds. Deze gemeenten hebben namelijk minder inkomsten uit de personenbelasting en uit de onroerende voorheffing dan gemeenten waar geen sociale woningen zijn. De Gouverneur antwoordde om dit element ook op te nemen.

Burgemeester Freddy De Vilder en provincieraadslid Patricia De Meyer zijn tevreden met deze 3 aanbevelingen vanuit de provincie Oost-Vlaanderen naar de hogere overheden, drie aanbevelingen die de gemeente Zelzate mooie toekomstperspectieven kan geven:

 1. Zelzate aanbevelen als economisch knooppunt langs de economische as N49/A11 geeft kans om een nieuwe KMO-zone uit te bouwen;
 2. meer kwaliteit en flexibiliteit bij de taakstelling wonen door het sociaal objectief prioritair te stellen geeft Zelzate kans om de vergrijzing op te vangen en om nieuwe jonge dynamische gezinnen aan te trekken;
 3. percentage sociale huurwoningen laten doorwegen bij de verdeling van de middelen van het gemeentefonds geeft Zelzate zicht om meer financiële middelen.

Reacties

Laat een reactie achter


Zelzate blogt • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

  Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
  Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

  Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

 • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!