Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.

De Zelzaatse Radio Omroep opende gisteren haar gloednieuwe uitzendstudio. De ZRO zendt vanaf nu uit vanuit de brughuizen. De Burgemeester, het volledig schepencollege en tal van gemeenteraadsleden waren present op de officiële opening van deze studio.

090220 029 ’32 jaar geleden zijn we als carnavalsstunt begonnen’ opent Paul Goyvaerts, één van de pioniers van de ZRO, zijn speech, ‘daarom ook dat de volledig naam ZRO Mietje Stroel is’. ‘We zonden toen uit van boven het jeugdhuis Zelstar in de Groenstraat’, vervolgt Paul. ‘Wist je dat onze huidige Burgemeester, Freddy De Vilder toen ook plaatjes draaide? vroeg Paul fier.

Na de Zelstar zijn ze naar de Onteigeningstraat verhuisd, en daarna leken ze definitief gesetteld in het voormalig gebouw van de Gemeentelijke Technische Dienst. De uitzendmast stond toen bovenop de watertoren wat een uitgebreid zendbereik met zich meebracht. ‘Maar daar is onze studio op een nacht volledig leeggeroofd’, verduidelijkt Paul, ‘we zijn toen gaan smeken bij Jean-Marie Hamerlinck van ‘Het Reclameblad van Zelzate en omstreken’ of we zijn garage niet mochten gebruiken als voorlopige oplossing’, ‘en ook hij was onze redder in nood wat betreft uitzendapparatuur, want we waren letterlijk alles kwijt’.

Maar de krantenwinkel moest worden uitgebreid en de garage werd ingepalmd door winkelruimte, dus zijn ze gaan aankloppen bij het gemeentebestuur.

‘Het zal niet gaan, maar ik zal mijn best doen’ waren de woorden van Burgemeester De Vilder toen men hem de vraag stelde. Het was een moeilijk bevalling volgens de Burgemeester, ‘er was veel tegenkanting van sommige mensen, maar we hebben ze langzaam aan allemaal kunnen overtuigen van het nut van zo een informatiemiddel op onze gemeente’, vervolgt hij, ‘en zo zijn we rustig blijven toewerken naar deze dag’.

090220 042 Want het is een heugelijke dag; zowel voor de mensen van de radio als voor de gemeente. ‘Het is een ideaal communicatiemiddel voor onze gemeente’, zegt Paul Goyvaerts, ‘bij ons kan men voor alle gemeentelijke informatie terecht, boven de partijgrenzen heen’, ‘en het kan eigenlijk niet symboliser hier in de brughuizen, onder de vleugels van de gemeente’ vervolgt een glunderende Paul Goyvaerts.

Wat ook uniek is aan het radiostation is dat zij zich nooit aangesloten hebben bij een keten als Topradio090220 031 of Contact. En elk uur krijg je het nieuws dat persagentschap Belga maakt voor onder andere Q-Music en 4FM. ‘En wat wij ook hebben, zeker als enige in Vlaanderen, misschien wel uniek in Europa of de wereld, is een noodomroepsysteem’, legt technicus Senne Van Loon uit, ‘enkel de Burgemeester heeft een telefoonnummer en een unieke code, en in geval van een ramp kan hij via zijn GSM rechtstreeks in de uitzending. Alles, maar dan ook alles moet dan wijken, in de studio kunnen wij niets meer doen, de Burgemeester heeft dan absolute voorrang om zo de inwoners te kunnen informeren en eventueel richtlijnen te geven’.

‘En…’ vervolgt Senne, ‘eindelijk is het er; vanaf 1 maart komen de brugaankondigingen via het RDS-systeem op het scherm van de autoradio. 3 jaar en 9 maand hebben we erover gedaan om dit gedaan te krijgen, technisch is dit niet echt moeilijk, maar eer je toestemming hebt van de verschillende ministeries, gaat er toch wel een ganse tijd over’.

Van onze zijde wensen wij de ZRO Mietje Stroel heel veel succes. Ze zijn te beluisteren op FM 106.2.

Foto's: ® koen.vanwaesberghe@skynet.be

Boven: Burgemeester De Vilder en OCMW-voorzitter Bruggeman luisteren aandachtig naar Paul Goyvaerts.

Midden: Jean-Marie Hamerlinck bij het gloednieuw zenuwcentrum van de ZRO.

Onder: Technicus Senne Van Loon.


Webvraag: Luister jij soms naar de ZRO? Laat het ons weten; klik onderaan dit artikel op REAGEER.


 

Reacties

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!