Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Hé scheids, dat is fout hé !

Gisterenmiddag volgden we Frank Bruggeman (open vld) als scheidsrechter. Frank floot immers de match tussen KAA Gent en Standard bij de U17.

DSC01450

Lees het volledige verslag


Zijn carriere als scheidsrechter begon al in 1997 bij de miniemen, maar klom al gauw op naar 3e provinciale en de jeugd in eerste nationale.

Verder is hij ook bevoegd U19 in 2e nationale, en de reserven in derde nationale te fluiten.

Een vraag die ik toch moest stellen aan de scheidsrechter van dienst...

Is het nu echt zo slecht gesteld met de kwaliteit van de Belgische scheidsrechters ? Elke week opnieuw zie en hoor ik over grote blunders die ze maken in onze jupiler pro liga...

' Is het echt ? Wij scheidsrechters staan daar eigenlijk niet bij stil. Het is nu wel zo dat de media er met veel meer camera's opstaat dan vroeger. Wij moeten op een fractie van een seconde kunnen beslissen, en de spelers en trainers zorgen ook wel voor verwarring. Ook de uitwasemingen van het publiek moet je gewoon over je heen kunnen laten gaan. '

Worden onze scheidsrechters niet voldoende ingelicht ? Of zien ze het bos niet meer door de bomen door het alsmaar veranderende voetbalregelement ?

' Eerst en vooral moet je weten dat scheidsrechters constant worden geëvalueerd en minstens 2 maal per jaar op cursus moeten. Daarbij komt nog eens dat je in goede fysieke conditie moet zijn.

Wie niet voldoet aan de eisen zakt in divisie. Ook wie bij de geregelde controles niet voldoet zal in een lagere afdeling moeten gaan fluiten.'


Hoe veel van jouw vrije tijd neemt dit eigenlijk in beslag ?

' Toch heel veel. Wij moeten normaalgezien anderhalf uur op voorhand ter plaatse zijn, dan gaan we het veld controleren, en maken we ons klaar. Na de match eerst douchen, wedstrijdverslag maken, en ja af en toe blijven we wel eens plakken.

Soms hebben we ook wel eens een verre verplaatsing, bijvoorbeeld naar Luik, dan zijn we toch een ganse dag kwijt, en dan nog te rekenen dat we gemiddeld 2 tot 3 wedstrijden per week doen, blijft er niet veel vrije tijd meer over. '


DSC01427
Jean-Pierre Noynaert, Frank Bruggeman en Luc Uyttersprot na de wedstrijd KAA Gent-Standard

Reacties

zo zien we Frank ook es op een andere manier he..

haha schoon benen Frank :p

 cinneke op 1 maart 2009 om 22:12

hey Frank je ziet er nog goed uit hé in zo een broekje gr karien doe zo verder

 sturm karien op 2 maart 2009 om 21:57

Leuk interview! Ga zo door. Wanneer is de volgende?

 Scheidsrechter op 5 juni 2012 om 17:06

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!