Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

'Ontploffing' blijkt straaljager die door geluidsmuur vloog

F16 Zelzate, Oostakker, Evergem en de Gentse Kanaalzone werden rond 14 uur opgeschrikt door een reeks enorme knallen. Heel wat mensen dachten aanvankelijk dat er in hun buurt iets was ontploft of dat er een ramp was gebeurd bij ArcelorMittal. Bij de Oost-Vlaamse 100-centrale liepen tientallen klachten binnen, en ook onze redactie werd gecontacteerd door ongeruste Zelzatenaars.

Uiteindelijk bleek het te gaan om straaljagers van het Belgische leger die door de geluidsmuur waren gegaan. Die waren uitgestuurd omdat een vliegtuig geen gevolg gaf aan instructies van de luchtverkeersleiding. De twee straaljagers, F16's, kwamen uit Florennes. Ze hadden de opdracht gekregen om een burgervliegtuig waarmee geen contact mogelijk was, te begeleiden. Dat zegt Ingrid Baeck, de woordvoerster van Defensie. 'Gevallen waarin er geen communicatie mogelijk is, worden altijd beschouwd als een mogelijke dreiging. Hier was uiteindelijk geen sprake van een dreiging. Boven de Noordzee werd het contact met het vliegtuig hersteld. Een verkeerde frequentie lag aan de basis van het communicatieprobleem', aldus Baeck. Het vliegtuig, dat op weg was naar Engeland, kon zijn reis zonder problemen voortzetten.

Bent u ook geschrokken of heeft u zelfs schade geleden door de knal? Laat het ons weten.

Moet de pensioenleeftijd omhoog in België ?

Poll1402 In Nederland denkt men aan een verhoging van de pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar.

Besparingen op de pensioenuitgaven moeten het gat in de begroting dichten dat door de economische crisis alsmaar groter wordt. 

Hier en daar gaan stemmen op om in België de pensioenleeftijd ook omhoog te trekken...


Wij willen graag jullie mening weten. Reageer via onderstaande knop

Voorbereidende werken aan de brug van Zelzate

Banner 'werk in uitvoering' 

Het gemeentebestuur laat weten dat er komende maandag, 16 februari, werken moeten gebeuren aan de brug.Brug Zelzate 016

Deze werken zijn een voorbereiding op de grote werken die deze zomer een tijdelijke sluiting van de brug zullen teweeg brengen.

De voorbereidende werken zullen gebeuren in de daguren en dat tot en met vrijdag 20 februari.

Het verkeer zal gedurende deze periode op één rijstrook worden gebracht.

foto: ® koen.vanwaesberghe@skynet.be

Opgelet: Alcoholcontroles!

De Lokale Politie 'Regio Puyenbroeck' meldt ons dat er vandaag tussen 16u een 22u alcoholcontroles gepland zijn in de regio Zelzate-Wachtebeke-Moerbeke-Lochristi. Dinsdag 10 februari wordt er in de ganse zone een actie gedaan voor verkeerd parkeren, en dit tussen 8u00 en 16u30.

De Middenschool van het Gemeenschapsonderwijs richt een info- en inschrijfdag in

De overstap van het lager naar het secundair onderwijs verloopt niet altijd vlot. Niet voor de ouders en zeker niet voor de kinderen.

Wat zal er mij daar te wachten staan? Welke lessen zal ik krijgen? Wie zullen mijn leerkrachten zijn?

Daarom organiseert de Middenschool van het Gemeenschapsonderwijs een informatie- en inschrijfdag in voor alle leerlingen die nu in het zesde lagere zitten in Zelzate en omstreken.

Op zaterdag 14 februari kan je er terecht voor een informatiepakket ‘a la carte’.

Om 10u00 word je verwacht in de refter van de Middenschool (voetgangers en fietsers kunnen binnen langs de Leegstraat, auto’s kunnen parkeren op de speelplaats die je kan bereiken via de Onteigeningstraat).

Om 10u15 kan je dan deelnemen aan een workshop van je keuze: ofwel een halfuurtje uitleg met algemene informatie over het secundair onderwijs, ofwel rondleiding door de gebouwen van de Middenschool en het Koninklijk Atheneum, ofwel de inhoud van de diverse vakken.

Om 11u15 heb je dan de mogelijkheid om een individueel gesprek te hebben met een leerkracht naar je keuze.

Om 11u45 is er dan een samenkomst met de ouders en het schoolteam voor een ‘voorinschrijving’. Na die voorinschrijving ben je als kind al aangemeld en kan de school je op de hoogte houden met allerlei informatie.

Tevens kan je ook terecht op zaterdag 16 mei 2009 voor de opendeurdag.

Meer informatie vind je op deze link.

Werken aan nieuwe kinderopvang gestart

Banner Kinderopvang 

Zowel op de site van het voormalig openluchtzwembad als op de site van het Hoogbouwplein is de bouw van de nieuwe kinderopvang begonnen

Als alles meezit, moet deze opvang opengaan op 1 september 2010.

Lees verder

Op verzoek van de Lokale Politie zone Evergem-Assenede: inbraakgolf

Het is misschien niet van Zelzate, maar Assenede en Evergem zijn echt dichtbij hoor.


Geachte,

Op 03/02/2009 zijn er op verschillende plaatsen in de zone grondgebied Groot Assenede. (Boekhoute, Oosteeklo, Assenede) inbraken geweest in woningen. De feiten zijn gebeurd in de namiddag tot vooravond.

Er werd op verschillende locaties steeds hetzelfde voertuig opgemerkt nl. een Porsche Cayenne van donkere kleur met vreemde nummerplaat (witte nummerplaat met zwarte letters --> mogelijk Duits) wat er op wijst dat het mogelijks om steeds dezelfde daders gaat.

Gelieve uit te kijken wanneer men dergelijk voertuig aantreft en onmiddellijk de politie te waarschuwen via telefoon 101 of politiezone Assenede-Evergem 09/257.00.10 (tijdens bureeluren).

Wat met het Kloosterbos ?

Het Kloosterbos is een bos in volle verandering. Deze omvorming moet leiden tot een meer natuurlijk bos met ruimte voor zachte recreatie. Het beheer is vastgelegd in een uitgebreid bosbeheerplan dat werd goedgekeurd door het Vlaamse Agentschap voor Natuur en Bos.


De komende jaren staan een aantal belangrijke ingrepen op de planning. Deze werken kunnen tijdelijke hinder veroorzaken.  Hier vind je meer informatie over de bosbeheerwerken voor 2009 en waarom die gebeuren.

Lees verder

Verdienstelijke burgers gehuldigd door de gemeenteraad

Vijf personen werden gisteren, na afloop van de gemeenteraad, gehuldigd voor diverse onderscheidingen.

Wegens het behalen van de titel en het bronzen ereteken van Laureaat van de Arbeid werd mevrouw Marleen Bauwens gehuldigd.

Ook mevrouw Karine Verhoeven, die niet aanwezig kon zijn, werd gehuldigd en dit wegens het behalen van het zilveren erekenteken van Laureaat van de arbeid.

Dan werden ook nog drie personen gehuldigd die onlangs op rust gingen:

Het zijn mevrouw Vera Reynhout en de heren René Vermandel en Norbert Gyselinck.

Allemaal kregen ze uit handen van Burgemeester Freddy De Vilder (sp.a) een herinnering.

DSC_0086 Op de foto Burgemeester De Vilder die Norbert Gyselinck een cadeau overhandigt. Hij was, zoals de burgemeester zei, de man met het meest personen onder hem in Zelzate.

DSC_0087 Op de foto ziet u de laureaten, samen met de Burgemeester. Marleen Bauwens, Burgemeester De Vilder, Vera Reynhout, Norbert Gyselinck en René Vermandel.

foto's: Koen Van Waesberghe

Afschaffing betalend parkeren te danken aan goede samenwerking

Ocmw voorzitter Frank Bruggeman (open vld) reageerde na de persconferentie op de voordelen en mogelijkheden van het verdwijnen van APCOA in Zelzate.

Laat ik eerst en vooral zeggen dat we dit bereikt hebben door een heel goede samenwerking met onze coalitiepartner sp.a. Ik ben zeer blij dat we dit akkoord bereikt hebben

De invoering van het gratis kwartiertje en goedkopere abonnementen voor de zelfstandigen was dus eigenlijk het begin.

Dat de markt opnieuw aantrekkelijker zal worden, zowel voor de Zelzatenaren als voor mensen van buiten de Gemeente die hier komen 'shoppen' is wel zeker.

Het feit dat de mensen niet meer hoeven te kijken naar de klok zal op de eerste plaats heel wat spanning en tijdsdruk afhalen, zodat ze nu meer tijd hebben om in de winkel eens rustig te kiezen en eens een babbeltje te slaan.

Toch wil ik de zelfstandigen op de markt aanmoedigen hun personeel zo veel mogelijk hun wagens op het busplein of de parking aan de visvijver parkeren, zodat een maximaal aantal parkeerplaatsen kan benut worden.

En we willen het hier zeker niet bij houden, eens het betalend parkeren is verdwenen willen we kijken om de parkeerplaatsen zo efficient mogelijk her in te delen, zo zijn er nu amper een 3-tal parkeerplaatsen voor andersvaliden. We hopen dit aantal te kunnen optrekken zodat ook zij eens op hun gemak kunnen shoppen.


Oudere berichten:
> Opgelet: Alcoholcontroles
> Zelzate haalt slag thuis bij Staten Generaal Ruimtelijke Ordening Oost-Vlaanderen
> Voetbal: KVV in de laatste rechte lijn in 2de Provinciale
> ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.
> ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel
> Flitsen op Fruit your night
> Paul Tollenaere benoemd tot Ereschepen van Zelzate
> Geflitst: Sporten in Zelzate
> Carnaval in KDV Pinnemuts
> Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate
> Voetbal: Oefenwedstrijd KFC Eeklo (1ste prov.)-KVV (2de prov.) 0-0
> Late nieuwjaarsreceptie voor personeel Gemeenteschool
> Voetbal: De jeugd van KVV
> HELP: een groen ei
> Agenda gemeenteraad 24 februari
> Ga naar een voorstelling met Bart Peeters
> Uitgebreid verslag KVV-Ursel 0-3
> Judo: Belgisch Kampioenschap levert brons op voor Fibe De Pauw
> Moet de pensioenleeftijd omhoog in België ?
> Sponsorrit van WTC De Katte

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!