Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Werkloosheidscijfers nog maar eens gestegen

Cartoon Werkloos Zowel in onze gemeente, als in gans Oost-Vlaanderen en bij uitbreiding Vlaanderen blijft de werkloosheid stijgen.

In Vlaanderen zijn er op een maand tijd 4,7% en op één jaar zelfs 9,8% werklozen bijgekomen.

Oost-Vlaanderen volgt dezelfde trend: ten opzichte van december 2008 is er een stijging van 3,7% en vergeleken met januari 2008 zelfs met 8,5%

In onze gemeente is er een stijging met respectievelijk 5,9% en 6,9% ten opzichte van december 2008 en januari 2008.

Carton werkloos2 Als we een analyse maken van onze gemeente zien we dat 45,4% van de werklozen mannen zijn en 54,6% vrouwen. Qua leeftijdsgroep is 23,6% van de werklozen jonger dan 25 en 21,5% ouder dan 50, dit betekent dat 237 werklozen van onze gemeente bij de meest actieve laag van de bevolking hoort.

Wat betreft arbeiders/bedienden blijkt dat 65,5% van de werklozen bij de arbeiders horen en 34,5% bij de bedienden, dus er zijn bijna dubbel zoveel arbeiders dan bedienden (283/149) werkloos.

De duur van de werkloosheid bedraagt bij 59% minder dan één jaar, bij 24,5% bedraagt het langer dan twee jaar.

In een laatste analyse merken we dat 60,9% laaggeschoold is, 33,3% is middengeschoold en 5,8% is hooggeschoold.

Bron: VDAB

Vijfde stookolieactie alweer een groot succes:

Niet minder dan 117.000 liter hebben de Zelzatenaren besteld bij de stookolieactie van dit weekend.

De grondleggers van dit initiatief zijn sp.a gemeente- en OCMW-raadslid Luc Van Waesberghe en provincieraadslid en voorzitter van de gemeenteraad Patricia De Meyer.

‘Gemiddeld kwamen er zo’n tien personen inschrijven op onze zitdagen in Café Noorderlicht, Café The Club, Café Ons Huis en Het Denderend Dreefken’, zegt Luc. Tel daar nog eens de voorinschrijvingen bij die ze via mail en GSM kregen en je kunt al raden dat het alweer een grandioos succes werd.

Vijfde stookolieactie
Patricia en Luc met één van de bestellers in het Denderend Dreefken.


‘We hebben dus voor iedereen weer een aantal centen korting kunnen afdwingen’, vervolgt Patricia, ‘of je nu 500 of 2000 liter bestelde, iedereen kreeg dezelfde prijs'.

De leverancier gaat nu beginnen met leveren zodat tussen dit en een paar weken iedereen weer kan stoken.

‘Wanneer de volgende actie doorgaat, weten we nog niet’, besluit Luc, ‘dit zal waarschijnlijk net voor de zomer zijn, of tot we weer veel reacties krijgen'.

Bericht aan de inwoners van onze gemeente

Onder andere naar aanleiding van het krantenartikel van in je krant van dinsdag 20 januari heeft ArcelorMittal een persbericht gelanceerd.

Hier volgt de integrale tekst:

‘Om gasongevallen te vermijden, worden de medewerkers van ArcelorMittal Gent aan de hand van ArcelorMittal geluidsignalen (sirenes) op de hoogte gebracht van potentieel gasgevaar tengevolge van de in- of uit dienstname van bepaalde installaties. Dit is een praktijk die reeds jaren toegepast wordt. Wellicht komt dit de laatste weken iets vaker voor en duren de alarmen wat langer dan normaal, omdat er momenteel een groot onderhoudswerk op hoogoven B uitgevoerd wordt. Er is absoluut geen gevaar voor de omgeving’.
‘Intern het bedrijf is aandacht gevraagd voor deze problematiek en zal getracht worden om deze hinder in de mate van het mogelijke te vermijden. Veiligheid van onze medewerkers is voor ons bedrijf echter een absolute prioriteit. We vragen hiervoor dan ook begrip en wensen ons bij voorbaat te excuseren voor mogelijke hinder bij de omwonenden’.

Ronald Mortier,
Milieucoördinator ArcelorMittal Gent
19/01/2009

Intussen hebben we ook al reacties gekregen van inwoners van oa het Groenplein, en de Polderstraat dat het piepende geluid ook hen last berokkent bij sommige windrichtingen.

SP.a-Zelzate richt opnieuw een stookolieactie in:

081220 050 Een barre winter hebben we achter de rug. Er is veel gestookt. Het sein voor gemeente- en ocmw-raadslid Luc Van Waesberghe en provincieraadslid en voorzitter van de gemeenteraad Patricia De Meyer van SP.a om voor de vijfde keer een stookolieactie in te richten.

‘De eerste keer dat we dit deden kochten we gezamenlijk voor 40.000 liter stookolie in, dit verdubbelde in de tweede actie tot 80.000, daarna 110.000 liter en de laatste maal bestelden we maar liefst 156.000 liter stookolie’ aldus Patricia.

‘De mensen zien dus wel degelijk het nut in van een gezamenlijke stookolieaankoop. Of de prijs nu hoog of laag is, of je nu 1€ of 0,5€ per liter betaalt, er gaan toch wel steeds enkele eurocenten af’.

Na de vele positieve reacties en vragen bij de vorige acties staan Luc en Patricia klaar om de bestellingen te noteren en blijft het principe steeds hetzelfde.
‘Door met velen gezamenlijk stookolie te bestellen kunnen we bij de leverancier een mooie korting krijgen, waar iedereen kan van genieten, ongeacht of je nu 500 liter of 2000 liter bestelt’, zegt Luc

Elke inwoner van Zelzate die wil instappen in deze actie kan een bestelling plaatsen bij Luc of Patricia en dit op volgende data:

Vrij. 30 januari van 16u30 tot 18u15  in Café ‘Het Noorderlicht’ in de MarktstraatGemeenteraadsverkiezingen 2006 002
Vrij. 30 januari van 18u15 tot 20u00 in Café ‘The Club’ in de Cesenaticolaan
Zat. 31 januari van 10u00 tot 11u30 in Café ‘Ons Huis’ op het Groenplein
Zon. 1 februari van 11u00 tot 12u30 in Café ‘Denderend Dreefke’ in de Assenedesteenweg

‘Elke inwoner van de gemeente krijgt in de loop van volgende week een inschrijvingsstrookje in de brievenbus’, besluit Patricia, ‘en daarmee kan je dan naar bovenvermelde plaatsen komen om in te tekenen’.
 
De leveringen gebeuren dan zo snel mogelijk in de komende weken. Zelzate Blogt houdt je op de hoogte van de resultaten.

Werkloosheid in Zelzate blijft stijgen

De werkloosheid is zowel in Zelzate, Oost-Vlaanderen als gans Vlaanderen in december 2008 gestegen.Vdab_2

Opmerkelijk is wel dat er zowel in Oost-Vlaanderen als in gans Vlaanderen een lichte daling is bij de vrouwen tegenover december 2007.

Lees verder

Werkloosheid in Zelzate stijgt

Volgens de recentste statistieken van de VDAB blijkt dat de werkloosheid in Zelzate op een jaar tijd met 5,1% gestegen is. Bij de mannen is dit zelfs 11,7%, bij de vrouwen slechts met 0,5%. Nochtans is er in het ganse arrondissement Eeklo een daling met 0,1% en in de ganse provincie Oost-Vlaanderen een daling met 0,06% ten opzichte van november 2007. Bij de mannen is er in het arrondissement een stijging met 9,2% en in de provincie bedraagt deze 0,15%. Bij de vrouwen hebben we echter een daling met respectievelijk 7,3% en 0,32%. Voor meer bij informatie van andere gemeenten klik op deze link.

Update : Groot actiemoment op ArcelorMittal Gent

Een kleine duizend mensen kwamen deze morgen samen aan de hoofdingang van ArcelorMittal Gent om hun ongenoegen te uiten over de huidige crisis. Opmerkelijk was ook de aanwezigheid van heel wat mensen van onderaannemingen.Am_gent_010

Lees verder

Groot actiemoment aan ArcelorMittal Gent op woensdag 10 december om 10u00

200 mensen die teveel zijn op ArcelorMittal Gent (het vorige Sidmar), dat is wat de vakbonden te horen kregen op de speciale ondernemingsraad van gisteren.  Omdat nogal wat mensen bang zijn voor hun toekomst in hun bedrijf organiseren de vakbonden van AMGent morgen om 10u een groot actiemoment aan de hoofdingang langs de Kennedylaan.
Aangezien er op dit moment ook een Europese Ondernemingsraad zal doorgaan in Luxemburg krijgt elke aanwezige een pamflet met daarop de tekst die de AMGent-vertegenwoordigers in Luxemburg zullen voorlezen aan de directie.
Daarom roepen de vakbonden op om een moment van solidariteit met de reeds getroffen werknemers te houden, temeer omdat iedereen bang is van de toekomst en iedereen zich afvraagt wat de volgende stap zal zijn.
De werknemers willen positief in beeld komen door te zeggen dat ze willen werken, dat ze graag werken en dat ze hun job willen behouden.

Oudere berichten:
> Opgelet: Alcoholcontroles
> Zelzate haalt slag thuis bij Staten Generaal Ruimtelijke Ordening Oost-Vlaanderen
> Voetbal: KVV in de laatste rechte lijn in 2de Provinciale
> ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.
> ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel
> Flitsen op Fruit your night
> Paul Tollenaere benoemd tot Ereschepen van Zelzate
> Geflitst: Sporten in Zelzate
> Carnaval in KDV Pinnemuts
> Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate
> Voetbal: Oefenwedstrijd KFC Eeklo (1ste prov.)-KVV (2de prov.) 0-0
> Late nieuwjaarsreceptie voor personeel Gemeenteschool
> Voetbal: De jeugd van KVV
> HELP: een groen ei
> Agenda gemeenteraad 24 februari
> Ga naar een voorstelling met Bart Peeters
> Uitgebreid verslag KVV-Ursel 0-3
> Judo: Belgisch Kampioenschap levert brons op voor Fibe De Pauw
> Moet de pensioenleeftijd omhoog in België ?
> Sponsorrit van WTC De Katte

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!