Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Hé scheids, dat is fout hé !

Gisterenmiddag volgden we Frank Bruggeman (open vld) als scheidsrechter. Frank floot immers de match tussen KAA Gent en Standard bij de U17.

DSC01450

Lees het volledige verslag

Lees verder

ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.

De Zelzaatse Radio Omroep opende gisteren haar gloednieuwe uitzendstudio. De ZRO zendt vanaf nu uit vanuit de brughuizen. De Burgemeester, het volledig schepencollege en tal van gemeenteraadsleden waren present op de officiële opening van deze studio.

090220 029 ’32 jaar geleden zijn we als carnavalsstunt begonnen’ opent Paul Goyvaerts, één van de pioniers van de ZRO, zijn speech, ‘daarom ook dat de volledig naam ZRO Mietje Stroel is’. ‘We zonden toen uit van boven het jeugdhuis Zelstar in de Groenstraat’, vervolgt Paul. ‘Wist je dat onze huidige Burgemeester, Freddy De Vilder toen ook plaatjes draaide? vroeg Paul fier.

Na de Zelstar zijn ze naar de Onteigeningstraat verhuisd, en daarna leken ze definitief gesetteld in het voormalig gebouw van de Gemeentelijke Technische Dienst. De uitzendmast stond toen bovenop de watertoren wat een uitgebreid zendbereik met zich meebracht. ‘Maar daar is onze studio op een nacht volledig leeggeroofd’, verduidelijkt Paul, ‘we zijn toen gaan smeken bij Jean-Marie Hamerlinck van ‘Het Reclameblad van Zelzate en omstreken’ of we zijn garage niet mochten gebruiken als voorlopige oplossing’, ‘en ook hij was onze redder in nood wat betreft uitzendapparatuur, want we waren letterlijk alles kwijt’.

Maar de krantenwinkel moest worden uitgebreid en de garage werd ingepalmd door winkelruimte, dus zijn ze gaan aankloppen bij het gemeentebestuur.

‘Het zal niet gaan, maar ik zal mijn best doen’ waren de woorden van Burgemeester De Vilder toen men hem de vraag stelde. Het was een moeilijk bevalling volgens de Burgemeester, ‘er was veel tegenkanting van sommige mensen, maar we hebben ze langzaam aan allemaal kunnen overtuigen van het nut van zo een informatiemiddel op onze gemeente’, vervolgt hij, ‘en zo zijn we rustig blijven toewerken naar deze dag’.

090220 042 Want het is een heugelijke dag; zowel voor de mensen van de radio als voor de gemeente. ‘Het is een ideaal communicatiemiddel voor onze gemeente’, zegt Paul Goyvaerts, ‘bij ons kan men voor alle gemeentelijke informatie terecht, boven de partijgrenzen heen’, ‘en het kan eigenlijk niet symboliser hier in de brughuizen, onder de vleugels van de gemeente’ vervolgt een glunderende Paul Goyvaerts.

Wat ook uniek is aan het radiostation is dat zij zich nooit aangesloten hebben bij een keten als Topradio090220 031 of Contact. En elk uur krijg je het nieuws dat persagentschap Belga maakt voor onder andere Q-Music en 4FM. ‘En wat wij ook hebben, zeker als enige in Vlaanderen, misschien wel uniek in Europa of de wereld, is een noodomroepsysteem’, legt technicus Senne Van Loon uit, ‘enkel de Burgemeester heeft een telefoonnummer en een unieke code, en in geval van een ramp kan hij via zijn GSM rechtstreeks in de uitzending. Alles, maar dan ook alles moet dan wijken, in de studio kunnen wij niets meer doen, de Burgemeester heeft dan absolute voorrang om zo de inwoners te kunnen informeren en eventueel richtlijnen te geven’.

‘En…’ vervolgt Senne, ‘eindelijk is het er; vanaf 1 maart komen de brugaankondigingen via het RDS-systeem op het scherm van de autoradio. 3 jaar en 9 maand hebben we erover gedaan om dit gedaan te krijgen, technisch is dit niet echt moeilijk, maar eer je toestemming hebt van de verschillende ministeries, gaat er toch wel een ganse tijd over’.

Van onze zijde wensen wij de ZRO Mietje Stroel heel veel succes. Ze zijn te beluisteren op FM 106.2.

Foto's: ® koen.vanwaesberghe@skynet.be

Boven: Burgemeester De Vilder en OCMW-voorzitter Bruggeman luisteren aandachtig naar Paul Goyvaerts.

Midden: Jean-Marie Hamerlinck bij het gloednieuw zenuwcentrum van de ZRO.

Onder: Technicus Senne Van Loon.


Webvraag: Luister jij soms naar de ZRO? Laat het ons weten; klik onderaan dit artikel op REAGEER.


 

Sponsorrit van WTC De Katte

Traditioneel de eerste rit na de winter is de sponsortocht van WTC De Katte. Gisteren, zondag 15 februari was het zover.

Om 8u30 was het verzamelen geblazen bij Garage-Carosserie Van Hulse waar de verse koffie en koeken klaar stonden. De magen moesten goed gevuld zijn, want ze gingen nog verschillende haltes doen.

090215 001 Vandaar reden ze via Sas-van-Gent naar Drankencentrale Verstraete-De Keghel waar ze zich tegoed deden aan een druppelken om de koude temperatuur te trotseren.090215 008

Verder reden ze, via een omweg –ze moesten toch wel enkele kilometers op de teller hebben- naar frituur Ilse voor een volgende groepsfoto. Frietjes kwamen er niet aan te pas, het zijn sportmensen voor iets.

Vervolgens reden ze naar Tweewielershop Werner, ook op de Assenedesteenweg, om de nieuwste snufjes in het wielermilieu te zien en zich tegoed te doen aan nog een aperitief.

De laatste kilometers reden ze naar hun laatste stop, Café ‘De Moedige’, waar ze door de clubleiding getrakteerd werden op belegde broodjes. En zo als het bij een goed wielertoerist past werd de rit afgesloten met Trappist of Augustijn.

Nieuwjaarsreceptie KVV Zelzate

Meer dan 250 belangstellenden waren er in de kantoren van hoofdsponsor Christ Hesters in de M. Gillemanstraat voor de nieuwjaarsreceptie van KVV.

Veel sponsors, zowat het ganse bestuur, veel jeugdspelers, de spelers van het eerste elftal, de bijna volledige trainersstaf en begeleiders van zowel de jeugdploegen als het eerste elftal, veel vrijwilligers en veel supporters waren present.

Lees verder

Zelzate is een viergeslacht rijker

Op 26 november verleden jaar werd Pepijn Van Hove geboren. Niets speciaal zou u zeggen. Toch wel, Pepijn is de achterkleinzoon van Philiemon Van Hove. Nog niets speciaal? Als je weet dat de kleine Pepijn zijn vader en grootvader ook nog leven, dan is het al gemakkelijker. Met hun vieren vormen ze een mannelijk viergeslacht.

December 2008 en nieuwjaar 033 Philemon is geboren in 1920. Op 8 mei wordt hij dus 89. De gezondheid is nog steeds prima. Hij woont in een bejaardenwoning aan de Kastanje maar kookt en kuist nog steeds zelf. De ouderen onder ons zullen hem kennen van Café ‘Sportief’ op De Katte die hij, samen met zijn echtgenote, uitbaatte van 1964 tot 1976. Maar daarvoor had hij ook een café op Stuyvenberg recht tegenover de piste. Stuyvenberg is gelegen op het einde van de Veldbrugstraat. Sinds het einde van de jaren ’60 werkte Philemon ook op Sidmar (het huidige ArcelorMittal Gent) en dit tot hij op brugpensioen kon gaan.

Zijn zoon Daniël Van Hove werd geboren op 22 december 1946. Ook hij werkte zijn leven lang op Sidmar, bij de loco’s en op het einde moest hij de planning rondbrengen. Hij is getrouwd met Anita Criel, en beide Zelzatenaren zijn uitgeweken naar Ertvelde.

De derde in rang is Geert Van Hove. Hij werd geboren op 23 mei 1978. Hij is voorzitter van het Cultureel Jeugdcentrum ‘De Pie’ in zijn woonplaats Terneuzen, dat binnenkort de deuren opent, en is getrouwd met Simone Van der Gaag. ‘Typisch Nederlands’ zeg je? Inderdaad, Simone is van boven de Moerdijk maar kwam hier studeren en één van haar hobby’s was Geert tegen het lijf lopen.

Daar komt het één en ander van, en op 26 november was, met de geboorte van Pepijn, het viergeslacht een feit.

We wensen hen alle veel succes en geluk toe.

Joost Van Hyfte, vanavond op Canvas

Zelzatenaar, Joost Van Hyfte, beter bekend als de man van de Eetfabriek en leadzanger van Never 2 Late, is vanavond halve finalist in het Canvasprogramma ‘Comedy Casino Cup’.

Joostmaghetweten_001 Deze afvallingsrace begon met 280 kandidaten, die verdeeld over 4 dagen, elk 2 minuten hun ding mochten doen, zonder publiek, en met een niet-lachende jury. Deze bestond uit Thomas De Soete bekend van het glazen huis van StuBru, Liv Laveyne bekend van De Morgen, Stany Crets bekend van Peter Van den Begin en Bart De Pauw bekend van Bart De Pauw en natuurlijk niet te vergeten Patrick De Witte. Deze is bekend van Humo, van programma’s zoals Low Impact Man op Canvas en van het productiehuis 3 Keys.

Na dit allemaal bleven nog 15 mensen over. Deze mochten dan 4 minuten optreden voor een live publiek in het ICC in Gent.

Na deze schifting bleven er nog 6 over waaronder onze Joost. Die 6 moesten, met behulp van 3 coaches, zijnde Nigel Williams, Alex Agnew en Gunther Lammoot, verschillende opdrachten uitvoeren, en dit gedurende 8 afleveringen.

Vanavond weten of Joost Van Hyfte de halve finale overleeft en doorstoot naar de finale.

Het programma begint om 21u15 op Canvas en wordt gepresenteerd door de enige echte Marcel Vanthilt.

Judoclub Aka Karui huldigt zijn verdienstelijke sporters

Vijftig judoka’s van deze Zelzaatse club zochten in 2008 de weg naar het wedstrijdgebeuren.Judoclub_ak_zelzate 

Daartoe vertoefden ze 714 keer in de wedstrijdzone waar ze samen 167 medailles, trofeeën of bekers wisten te winnen.

Lees verder

Zonder woorden...

Bild1126

Bild1129

Bild1131

Bild1132

Bild1133

Bild1134

Bild1135

Bild1136

Bild1127

® koen.vanwaesberghe@skynet.be

Winterpret : Schaatsen in Canisvliet

Honderden mensen verzamelen al sinds woensdag op de Canisvliet om te schaatsen.

Img_0090 Het aanhoudende winterweer zorgt ervoor dat vele mensen zich daar komen vermaken. Volgens de voorspellingen van het KMI kan je ook volgende week volop van de ijspret genieten. Wees wel voorzichtig als je het niet echt gewoon bent, want er zijn ook al enkele ongevallen gebeurd.

Zijn de mensen aan het oefenen voor de Elfstedentocht? Feit is dat zowel kinderen vanaf 3 jaar tot ouderen er zich kunnen vermaken. Voor wie niet goed is op schaatsen zie je er ook veel ouders met kinderen op de slee.

Het Canisvliet is gemakkelijk te bereiken. Als je voorbij het containerpark passeert kom je op de Stekkerweg, daar ga je links en volg gewoon de baan evenwijdig met het kanaal. De ‘plaat’, zoals ook wel genoemd in de volksmond, zie je dan op je rechterkant.

Diamanten huwelijk in Home bloemenbos

Untitled1 Gisterenmiddag om 15 uur werden Richard (82) en Jaqueline (80) in de Rozentuin gehuldigd voor hun 60-jarige of diamanten huwelijk.

Richard en Jaqueline hebben elkaar leren kennen tijdens de dansavonden in de welbekende Zelzaatse danstempel 'Reseda'. Op 11/12/1948 zijn ze in Assenede getrouwd.

Ze wonen nu zo'n 5 jaar in home Bloemenbos, waarvan een kleine 2 jaar op de Zonnebloem.

Lees verder

Oudere berichten:
> Opgelet: Alcoholcontroles
> Zelzate haalt slag thuis bij Staten Generaal Ruimtelijke Ordening Oost-Vlaanderen
> Voetbal: KVV in de laatste rechte lijn in 2de Provinciale
> ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.
> ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel
> Flitsen op Fruit your night
> Paul Tollenaere benoemd tot Ereschepen van Zelzate
> Geflitst: Sporten in Zelzate
> Carnaval in KDV Pinnemuts
> Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate
> Voetbal: Oefenwedstrijd KFC Eeklo (1ste prov.)-KVV (2de prov.) 0-0
> Late nieuwjaarsreceptie voor personeel Gemeenteschool
> Voetbal: De jeugd van KVV
> HELP: een groen ei
> Agenda gemeenteraad 24 februari
> Ga naar een voorstelling met Bart Peeters
> Uitgebreid verslag KVV-Ursel 0-3
> Judo: Belgisch Kampioenschap levert brons op voor Fibe De Pauw
> Moet de pensioenleeftijd omhoog in België ?
> Sponsorrit van WTC De Katte

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!