Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Voetbal: KVV verliest door doelpunt in voorlaatste minuut

Banner 'KVV' Door een doelpunt in de voorlaatste minuut heeft Sleidinge de drie punten thuisgehouden tegen KVV. Noam Dierickx speelde een beresterke partij in de eerste wedstrijd waarin hij mocht starten, aangezien Tom De Neve gekwetst was. Stephen Cox pakte zijn derde gele kaart en is er volgende week in de uitwedstrijd op Oostakker niet bij.

Daardoor zakt KVV één plaats in de rangschikking. Het staat nu vierde met 42 punten. De topper in de reeks is gewonnen door Waarschoot. Het vernederde Merelbeke met duidelijke 2-7.

Daarmee loopt Waarschoot uit aan de top van de rangschikking; het telt nu 50 punten, zes meer dan het tweede Merelbeke (44), Nevele staat nu derde met 43 punten. Op de vijfde plaats volgt Ursel met 41 punten, Destelbergen heeft als zesde 40 punten.

In de derde periode leidt Nevele met het maximum van 9 op 9, Waarschoot, Ursel en Destelbergen hebben er elk 7, KVV staat daar op een elfde plaats met 3 op 9.

Alle uitslagen: Beervelde-De Pinte 1-1 / Adegem-Lembeke 4-1 / Merelbeke-Waarschoot 2-7 / Merendree-Nevele 0-2 / Sleidinge-KVV 1-0 / Ursel-Oostakker 2-2 / Drongen-Latem 0-0 / Destelbergen-Lochristi 0-0.

Morgen vind je hier een uitgebreid verslag.

Starts To Run, nu ook in Zelzate

090301 021 Deze morgen om 9u30 verzamelden 31 sportievelingen uit onze gemeente om de eerste sessie van Starts To Run af te haspelen. Deze looptrainingen verzekeren je dat je na 10 weken gerust aan de ’20 km van Brussel’ kan deelnemen.

Onder hen de jarige Burgemeester Freddy De Vilder –hij wordt er vandaag 54- cd&v gemeenteraadslid Carine Van Belleghem en sp.a ocmw-raadslid Sofie De Vilder.090301 018

De eerste sessie van deze training, onder leiding van sportfunctionaris Dirk Willems, bestond uit 1 minuut lopen, 1 minuut wandelen, nogmaals 1 minuut lopen, 1 minuut wandelen, 2 minuten lopen, 2 minuten wandelen, nogmaals 2 minuten lopen, 2 minuten wandelen en om af te sluiten 3 minuten lopen en 3 minuten wandelen.

Als je dit geleidelijk opbouwt met een ritme van 3 dagen per week (telkens ongeveer een halfuurtje), kan je na 10 weken gerust 30 minuten lopen, zo beschreef ook Evi Gruyvaert in haar boek.

Van tijd tot tijd zullen we nog verslag uitbrengen van deze sportmanifestatie in onze gemeente en zullen we ook mensen vragen naar hun evolutie.


090301 014 De traditionele groepsfoto (foto's ® koen.vanwaesberghe@skynet.be)

Voetbal: Voorbeschouwing Sleidinge-KVV

Morgen om 15u vindt in de Herritakkerlaan de wedstrijd FC Sint-Joris Sleidinge-KVV Zelzate plaats. Zowel Thijs Wintein, Sven Saey, Bjorn De Groote als Kevin Druwé deden deze namiddag matchritme op met de reserven, de wedstrijd thuis tegen Sleidinge eindigde op 2-2.

Lees verder

Volleybal: De Woeste Tikkers

Volleybal is in onze gemeente op sterven na dood. De gouden jaren ’70 en ’80 toen zowel heren- als damesploegen uitkwamen in eerste en tweede provinciale liggen al lang achter de rug.

Toch zijn er nog drie ploegen die aantreden in de VOBOG-competitie. VOBOG is de afkorting van VOlleyBal Ons Genoegen, een competitie die je een beetje kan vergelijken met, sorry voor de uitspraak, cafévoetbal. De wedstrijd is echt het belangrijkste, trainingen zijn maar bijkomstig. Zelf heb ik 30 jaar volleybal gespeeld, van mijn 8 tot 38 maar de knieën en de rug willen niet meer mee.

Lees verder

Sportkampen in Zelzate

De vakantie zit er bijna op, maar de kinderen die deelnamen aan de sportkampen van de Zelzaatse sportdienst hebben zich zeker niet verveeld. Bowling, badminton, noem maar op.

Ook voor de allerkleinsten waren speciale activiteiten voorzien.

DSC01195

DSC01196

DSC01200

Voetbal: De Jeugd van KVV

Sommige ploegen van KVV hebben vorig weekend zwaar uitgehaald. Overwinningen zoals 5-0, 8-2, 9-0 of 6-1 waren normaal, al moeten we er eerlijkheidshalve aan toe voegen dat er ook serieuze nederlagen bij zaten, 14-0, 6-0, 5-0.

Eén van de opvallendste uitslagen dit weekend was de 5-0 overwinning van de duiveltjes U8A tegen Assenede-Boekhoute B. Een verslag, ons ingestuurd door de trainer, Tom Dierickx:

Lees verder

Voetbal: Jeugduitslagen KVV

Niettegenstaande het een vrij weekend was, zijn er toch -mede door de strenge winter- heel wat inhaalwedstrijden gespeeld bij de jeugd van KVV.

We geven je een overzicht van kvv de binnengekomen uitslagen:

U6: KVV-Maldegem 0-14 / U8: KVV A-Assen./Boekh. A 5-0 / U9: Laarne/Kalken-KVV C 2-8 / U10: KVV-Ertvelde 9-0 / U13 (Miniemen): Bassevelde-KVV B 6-0 / KVV C-Knesselare 2-0 / U15 (Knapen): KVV A-Oostakker 6-1 / Sleidinge-KVV B 1-3 / U19 (UEFA-junioren) KVV-Sint Denijs 1-1 / Reserven: Nevele-KVV 5-0.

Woensdag volgt een uitgebreid verslag van de wedstrijd bij de U8 tussen KVV A en Assenede/Boekhoute A.

090222 016Precious Mogbeyiteren van KVV schiet op doel, maar doelman Jens Verweire van Assenede/Boekhoute staat paraat.

foto: ® kvw

Voetbal: KVV in de laatste rechte lijn in 2de Provinciale

Banner 'KVV' We zitten in de laatste rechte lijn naar het einde van het eerste seizoen van fusieploeg KVV Zelzate in 2de provinciale A.

Als we kijken naar de stand van de top is Waarschoot leider. Het heeft 47 punten en dat zijn er drie meer dan het tweede gerangschikte Merelbeke, KVV volgt op de derde plaats met 42 punten, Ursel en Nevele staan broederlijk naast elkaar op de vierde plaats met 40 punten. In het dal van het klassement ziet het er bijna hopeloos uit voor Oostakker en Lembeke, ze hebben 14 punten en dat zijn er al 7 minder dan De Pinte en Beervelde die naast elkaar op de 14de plaats staan.

Als we de stand een beetje analyseren merken we dat in de thuiswedstrijden Waarschoot 24 op 33 haalde, Merelbeke 18 op 30 en KVV 18 op 36. In de uitwedstrijden haalde Waarschoot 23 op 33, Merelbeke 26 op 36 en KVV 24 op 30. Als we die resultaten verrekenen zou Waarschoot kampioen worden met 64 punten, gevolgd door Merelbeke met 60 en KVV met 59, maar ik zeg het erbij, dit is maar fictief (als de ploegen zo verder zouden doen).

PLOEGfoto 02 We kunnen wel eens kijken naar de laatste 4 wedstrijden, de 4 laatste thuis- en de laatste 4 uitwedstrijden: daarin haalde Waarschoot respectievelijk 6, 8 en 7 op 12, Merelbeke haalde 5, 7 en 7 op 12 en KVV had 4, 4 en 12 op 12. Daaruit blijkt toch duidelijk dat KVV sterker is in de uitwedstrijden en laat dat een serieuze opsteker zijn voor de rest van het seizoen, want KVV moet nog vijf maal op verplaatsing spelen, Waarschoot vier maal en Merelbeke drie maal.

Foto: www.kvvzelzate.be

Op de foto zien we bovenaan rij vlnr: Geert De Poorter - Pieter Hautekeete - Niko De Letter - Sam Soens - Kristof Janssens - Gaetan Copermans - Kevin Druwé en Jonas Parmentier.

Midden vlnr: Kinesist Frederik Pattyn - Afgevaardigde Franki Van de Walle - Juanito Van Laere (ondertussen bij Ria Westdorpe) - Tom De Neve - Ennio Bogaert - Ronny Tresonie (ondertussen gestopt wegens zware kwetsuur) - Christophe Ost - Stefan Beauprez - Afgevaardigde Dalain Van Hecke - Keepertrainer Dirk Van der Jeugt en T2 Steven Smessaert.

Onderste rij vlnr: Dimitri De Buck - Bjorn De Groote - Sven Saey - T1 Marc Van Hecke - Timmy Haeghens - Stephen Cox en Thijs Wintein

Als laatste gaan we eens naar de kalender van de top-3 uit de rangschikking kijken. Waarschoot moet nog thuis Adegem, Drongen, Latem en KVV en moet nog op bezoek bij Destelbergen, Merelbeke, Oostakker en Ursel. Merelbeke van zijn kant moet nog thuis tegen Beervelde, Destelbergen, Nevele, Sleidinge en Waarschoot en uit naar Adegem, De Pinte en Merendree. KVV krijgt nog De Pinte, Latem en Lembeke op bezoek en heeft nog verplaatsingen naar Lochristi, Nevele, Oostakker, Sleidinge en Waarschoot.

Volgend weekend staat er de absolute topper op het programma. Merelbeke-Waarschoot of de leider op bezoek bij het tweede geklasseerde. KVV heeft de moeilijke verplaatsing naar Sleidinge (remember de 0-6 uit de heenwedstrijd). De rest van het programma is: Beervelde-De Pinte / Adegem-Lembeke / Merendree-Nevele / Ursel-Oostakker / Drongen-Latem en Destelbergen-Lochristi.

Woensdag vind je hier een uitgebreid verslag van de U8. De A-ploeg speelde in de gewestelijke B-reeks tegen Assenede-Boekhoute A.

ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel

Door een 4-0 overwinning tegen het tweede geklasseerde Interforza Gent is ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel. Met nog 7 wedstrijden te gaan heeft het nu negen punten voor op datzelfde Interforza dat naar de derde plaats zakt in derde provinciale en zes punten voor op het nu tweede geklasseerde Retro Zelzate.

De wedstrijd begon gelijkopgaand doch het balbezit was toch in het voordeel van ZVC De Katte en na zeven minuten was het raak toen topschutter Jondalar Naudts alleen voor de doelman kwam en beheerst in het dak van het doel besloot, 1-0.090220 046

Doelman Jordin Van den Bossche die de 1-1 uit zijn netten houdt. (foto: ® kvw)

Interforza probeerde het initiatief te nemen, maar door goed storend werk van ZVC De Katte bleef het de ganse eerste helft 1-0.

De tweede helft begon ook nog gelijkopgaand maar meer en meer kwam De Katte in balbezit. De bezoekers, die maar net met vijf spelers waren afgezakt naar de Eurohal, begonnen op hun tandvlees te zitten en toen Hannes Van Hulle er 2-0 van maakte was de kous af.090220 063

Mooi schot van Mitchell Humblé maar de doelman van Interforza Gent redt. (foto ® kvw)

ZVC De Katte scoorde nog tweemaal met het tweede doelpunt van Hannes Van Hulle en een doelpunt van Nicky Van Hecke.

Verdiende overwinning van ZVC De Katte die speelde met: Jordin Van den Bossche (doelman 21) – Mitchell Humblé (5) – Nicky Van Hecke (6) – Franky Heyneman (kapitein 7) – Ennio Gautier (8) – Jondalar Naudts (9) en Hannes Van Hulle (10).

Geflitst: Sporten in Zelzate

Sporten in zelzate

Op regelmatige basis zullen we gaan flitsen op trainingen en wedstrijden van de Zelzaatse sportverenigingen. Deze zullen we dan in een fotoalbum zetten.

Vorige week gingen we flitsen bij judoclub Aka Karui, waar ook bronzen medaillewinnares Fibe De Pauw actief is.

de foto's kan je hier bekijken.


Flitsen op jouw training of wedstrijd ? Stuur dan een mailtje naar  Nieuwsblad Zelzate . Vermeld zeker de dagen en uren wanneer jullie trainen. Wij komen dan zo snel mogelijk bij jullie flitsen.

Oudere berichten:
> Opgelet: Alcoholcontroles
> Zelzate haalt slag thuis bij Staten Generaal Ruimtelijke Ordening Oost-Vlaanderen
> Voetbal: KVV in de laatste rechte lijn in 2de Provinciale
> ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.
> ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel
> Flitsen op Fruit your night
> Paul Tollenaere benoemd tot Ereschepen van Zelzate
> Geflitst: Sporten in Zelzate
> Carnaval in KDV Pinnemuts
> Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate
> Voetbal: Oefenwedstrijd KFC Eeklo (1ste prov.)-KVV (2de prov.) 0-0
> Late nieuwjaarsreceptie voor personeel Gemeenteschool
> Voetbal: De jeugd van KVV
> HELP: een groen ei
> Agenda gemeenteraad 24 februari
> Ga naar een voorstelling met Bart Peeters
> Uitgebreid verslag KVV-Ursel 0-3
> Judo: Belgisch Kampioenschap levert brons op voor Fibe De Pauw
> Moet de pensioenleeftijd omhoog in België ?
> Sponsorrit van WTC De Katte

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!