Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Vereniging in de kijker: VFG Albatros


Banner vereniging in de kijker   

VFG Albatros is de Vlaamse Federatie voor Gehandicaptenwerking. Zelf horen ze liever ‘mensen met een beperking’.

VFG Albatros Deze Zelzaatse tak werd in 2001 overgenomen door 9 personen. Georges Meuland (ex OCMW-raadslid voor de SP, nu sp.a,nvdr) is er voorzitter, zijn zoon Geert is er secretaris en schatbewaarder, Sandra Garcet is ondervoorzitter en ook Antoinette Verbuyt maakt deel uit van het bestuur.

Meuland Zors Zelzate Blogt had een gesprek met de voorzitter. ‘Elke tweede dinsdag van de maand houden we een koffietafel bij Agnes in Café The Club’ begint Georges, ‘en elke koffietafel staat in het teken van een gebeurtenis'. '13 januari hadden we onze eerste koffietafel van het jaar en deze stond natuurlijk in het teken van het nieuwe jaar’. ‘Nu dinsdag, 10 februari, staat deze in het teken van Valentijn’, vervolgt Georges.

‘Elk jaar organiseren we ook een uitstap met en voor onze leden’, glundert de voorzitter. ‘Verleden jaar was dit een grensoverschrijdende huifkarrentocht langs België en Nederland’. '40 deelnemers was toen het maximum en dit was geen probleem om eraan te raken'.

‘Maar we zijn er natuurlijk niet om alleen maar te feesten’ aldus Georges, ‘Er zijn gesprekken aan de gang met het Stad Gent om meer inspraak te hebben in het gehandicaptenbeleid in Zelzate’.

In 2009 is Vfg Albatros zinnens om met hun bestuur rond te gaan in Zelzate, zowel aan de linker- en de rechteroever van het kanaal. ‘Om alle knelpunten vast te leggen’, verduidelijkt de voorzitter. ‘Knelpunten kunnen zijn: slechte voetpaden, moeilijke toegangsplaatsen voor mensen in een rolstoel, eventueel zebrapadbediening’. Alles wordt dan op foto vastgelegd en daarna eventueel met het gemeentebestuur besproken.

Mensen die lid willen worden, nemen best contact op met Georges Meuland – Koningin Fabiolalaan 6 - GSM: 0486/11.13.69. Voor 12€ per jaar ben je verzekerd bij deelname aan al de activiteiten en ben je steeds welkom op de koffietafel.

Wielertoeristenclub (WTC) De Katte

Elke maand willen we met Zelzate Blogt een (sport)vereniging in de kijker zetten. Om het jaar 2009 goed in te zetten, gaan we van start met Wielertoeristenclub De Katte.

Dsc00388_2

Lees verder

Jongeren geneeskunde voor het volk steunen music for life

Gisterenavond ging een delegatie van de jongeren van de geneeskunde voor het volk naar Gent om de actie Music for Life van studio Brussel te steunen.

Sanne, Tina, Martijn, Jan en Hans gingen de sfeer in Gent opsnuiven en na enkele uren wachten konden ze hun van €200 in het glazen huis deponeren.

Dat is een deel van de opbrengst van hun welbekende jaarlijkse 'don't break the dance' fuif.

Ook vorig jaar hebben we Music for Life gesteund, nu het eens dichter bij huis was, leek het ons het uitgelezen moment om met een aantal jongeren langs te gaan en onze bijdrage persoonlijk af te geven
.

Music for life gaat dit jaar eens niet door in Leuven, maar aan het Woodrow Wilsonplein (het zuid) in Gent.
3 DJ's (Thomas de Soete, Sisca Shoeters en Sofie Lemaire) sluiten zich zes dagen lang op in een glazen huis, om 24/24 verzoekplaten te draaien.

Dit jaar is dat het vluchtelingenprobleem, meer bepaald de miljoenen moeders die met hun kinderen op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.

Miljoenen moeders zijn op de vlucht voor oorlog en geweld. Geef ze opnieuw een thuis. Want een vluchteling is nergens zonder jouw hulp

Na de ‘vergeten’ drama’s van de landmijnen (2006) en het gebrek aan zuiver drinkwater (2007), staat Music For Life dit jaar in het teken van de moeders op de vlucht voor oorlog en geweld. Miljoenen moeders zonder dak boven hun hoofd, overal ter wereld, van Afghanistan over Afrika tot Colombia. Presentatrice Ayco Duyster reist als ambassadrice van het project naar Oeganda om ter plekke (de moeders in) de vluchtelingenkampen te bezoeken en verslag uit te brengen over hun precaire situatie.

1
vlnr. Martijn, Tina, Sanne, Jan en Hans aan het zuid in Gent.

Update: KVV Zelzate: voorbeschouwing

Dit weekend neemt KVV Zelzate het op tegen De Pinte. Na de afgelaste wedstrijd van vorige week, trainden de jongens op hun elan door.

Kristof Janssens moest gisteren wel vroegtijdig de training stopzetten, en is nog onzeker, Gaetan Copermans begint volgende week met looptraining.

Verder kan de gehele spelerskern worden gebruikt, er is niemand geschorst.

Oudere berichten:
> Opgelet: Alcoholcontroles
> Zelzate haalt slag thuis bij Staten Generaal Ruimtelijke Ordening Oost-Vlaanderen
> Voetbal: KVV in de laatste rechte lijn in 2de Provinciale
> ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.
> ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel
> Flitsen op Fruit your night
> Paul Tollenaere benoemd tot Ereschepen van Zelzate
> Geflitst: Sporten in Zelzate
> Carnaval in KDV Pinnemuts
> Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate
> Voetbal: Oefenwedstrijd KFC Eeklo (1ste prov.)-KVV (2de prov.) 0-0
> Late nieuwjaarsreceptie voor personeel Gemeenteschool
> Voetbal: De jeugd van KVV
> HELP: een groen ei
> Agenda gemeenteraad 24 februari
> Ga naar een voorstelling met Bart Peeters
> Uitgebreid verslag KVV-Ursel 0-3
> Judo: Belgisch Kampioenschap levert brons op voor Fibe De Pauw
> Moet de pensioenleeftijd omhoog in België ?
> Sponsorrit van WTC De Katte

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!