Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Resultaten Verkeerscontroles

Police_logo Dit weekend hield de politie alcohol- en drugscontroles. Zaterdagavond werden op de Kennedylaan 8 ademtesten afgelegd bij 21 bestuurders, waarvan 6 safe waren, 1 alarm en 1 bestuurder blies positief.

Na verdere controle bleek de bestuurder 1,08 promille in zijn bloed te hebben, met onmiddellijke intrekking van het rijbewijs als gevolg.

Zondagnamiddag werden op de grote markt 6 ademtesten afgenomen bij 12 bestuurders. Ook daar bleek 1 positie te zijn, en met 0,84 promile mocht ook deze bestuurder zijn rijbewijs inleveren.

Opgelet: Alcoholcontroles

Politie De Lokale Politie, regio Puyenbroeck meldt op haar website dat er vandaag, zondag 22 februari 2009, tussen 17u en 23u alcoholcontroles zullen zijn in de gemeenten, aangesloten bij de politiezone (Zelzate, Wachtebeke, Moerbeke en Lochristi).

Op 14 februari deed men in de Kanaalstraat in onze gemeente ook een snelheidscontrole. Daar begingen maar liefst 11,80% van alle gecontroleerde voertuigen een overtreding. Eén laagvlieger mocht zelfs onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren omdat hij ook nog eens bij een positieve ademtest 1,04 mg/l. alcohol in zijn bloed bleek te hebben.

Men meldt ook dat er in 2008 in totaal 847 gezinnen van de zone, waarvan 177 in onze gemeente, afwezigheidtoezicht hebben aangevraagd. Dit kan je aanvragen terwijl je bvb op reis bent.

De Lokale Politie heeft in totaal 9859 toezichtcontroles gedaan en daar zijn natuurlijk enkele opmerkingen bij. In 27,12% van die opmerkingen blijkt dat de rolluiken beneden blijven wat toch aanleiding geeft tot een onbewoonde indruk (of de mensen zijn op reis) of bij 24,19% dat het cilinderslot ‘uit’ steekt, wat dieven toch gemakkelijker toegang geeft tot de woning.

De meeste controles, 20,16% gebeurden in de maand juli, gevolgd door de maand augustus met 13,69% van de controles.

Men meldt ook op haar website dat men een engagement heeft dat elke woning waarvoor toezicht is gevraagd minstens 1 maal per dag zou moeten gecontroleerd worden, in 88,4% van de aanvragen is dit wel degelijk ook gebeurd.

Bron: Website van de Lokale Politie regio Puyenbroeck

Vergroten voetpaden

Vandaag zijn de werken begonnen voor het uitbreiden van de voetpaden op verschillende plaatsen. De Keyserstraat is eerst aan de beurt.

Enkele voetpaden zullen worden verbreed, zodat ze gemakkelijker toegankelijk zijn voor de voetgangers, en ook voor mensen met kinderwagens en rolstoelpatiënten.

1

Parkeerverbod op de Grote Markt

Banner Politie Parkeerverbod Het gemeentebestuur laat weten dat er woensdag 18 februari van 8u tot 18u niet mag geparkeerd worden op de Grote Markt.

Een gespecialiseerde firma zal er de bomen snoeien en het gevaar om geparkeerde auto's te beschadigen is veel te groot.

Voorbereidende werken aan de brug van Zelzate

Banner 'werk in uitvoering' 

Het gemeentebestuur laat weten dat er komende maandag, 16 februari, werken moeten gebeuren aan de brug.Brug Zelzate 016

Deze werken zijn een voorbereiding op de grote werken die deze zomer een tijdelijke sluiting van de brug zullen teweeg brengen.

De voorbereidende werken zullen gebeuren in de daguren en dat tot en met vrijdag 20 februari.

Het verkeer zal gedurende deze periode op één rijstrook worden gebracht.

foto: ® koen.vanwaesberghe@skynet.be

Cijfers van de Lokale Politiezone regio Puyenbroeck

Verontrustende cijfers over drugs in het verkeer

De Lokale Politiezone regio Puyenbroeck heeft verontrustende cijfers bekend gemaakt wat betreft het bezit van of het rijden onder invloed van drugs.

Daaruit blijkt dat in 2008 maar liefst 423 PV’s werden opgesteld wat betreft het in het bezit zijn van drugs. Dat is meer dan het dubbele (207) dan in 2007 en 60% meer (254) dan in 2006.

Ook het rijden onder invloed van drugs is met meer dan 8% gestegen ten opzichte van 2007 en maar liefst 64% meer dan in 2006.

De in beslag genomen goederen zijn voornamelijk Marihuana met bijna 1,5 kg., aanmaakvloeistof voor XTC (bijna 2,3 kg.) en speed/amfetamines (3.173 gr.).

Wat ook opvalt, is dat er 852 cannabisplanten zijn in beslag genomen. Dat zijn er 331 meer dan 2007 en maar liefst 548 meer dan in 2006.

Snelheidscontroles

Op 5 februari 2009 hield diezelfde politiezone snelheidscontroles op de Kennedylaan in Zelzate. De flitscamera stond opgesteld, komende van Gent, net voorbij het kruispunt met de Rijkswachtlaan richting Nederland.

945 voertuigen werden er gecontroleerd waarvan 6,35% in overtreding was.

1 rijbewijs werd direct ingerekend want een laagvlieger reed maar liefst 146 km./uur, daar waar de maximum snelheid 90 km./uur bedraagt.

‘Droge receptie’ op het kruispunt van de R4 met de Koning Albertlaan

090206 028 Met die slogan verzamelden een 50-tal buurtbewoners op het kruispunt van de Kennedylaan met de Koning Albertlaan.

Initiatiefnemers van deze actie zijn Wilfried Pattijn, Arsène Moens en Daniël Duchemin.

090206 048 ‘Als je weet dat er hier dagelijks zo’n 10.000(!) personenauto’s en 800 vrachtwagens per dag passeren dan kan je al raden dat het hier heel druk is’, aldus één van de initiatiefnemers, ‘daarom vragen wij een nieuw wegdek (het oude –betonnen- dateert al uit 1968), maximum 50 km/uur, controle door de politie, flitspalen en het weren van niet-bestemmingsverkeer in deze bebouwde kom’.

‘Voor ons is het inderdaad bebouwde kom’, vult een ander aan, ‘komende van Gent richting brug staat er voor het kruispunt met de Assenedesteenweg een bord dat aanwijst dat men in bebouwde kom zit’. Daarom vraagt men zich ook af waarom er iets verder een bord staat waar aangeduid staat dat men 70 km/u mag rijden.

Lees verder

BOB-campagne trekt 12 rijbewijzen in

Bob Zoals elk jaar werd ook dit jaar een uitgebreide BOB-campagne gehouden.In de regio puyenbroeck leverde dit volgende resultaten op.

596 automobilisten werden getest, 547 daarvan waren negatief. 21 hadden een alert alarm, en 28 waren positief. In totaal werden 12 rijbewijzen ingetrokken.

                                                                                    Bekijk hier de cijfers in tabelvorm

Resultaten verkeerscontroles, zone Puyenbroeck, in 2008

De politie van de zone ‘Puyenbroeck’ maakte vandaag haar cijfers bekend van de verkeerscontroles van 2008.

Daaruit blijkt dat vooral ‘zwaar verkeer en ADR’ de wetten aan hun laars lappen: op 2092 gecontroleerde vrachtwagens bleek maar liefst 37.5% niet in orde met ofwel papieren, ladingsgewicht, of rij- en rusttijden. In de ganse regio Puyenbroeck bedroeg deze 35.7%

Wat betreft gordeldracht werden 93 PV’s opgesteld tov 2092 gecontroleerde voertuigen, of 4.4% in Zelzate. Voor de ganse zone was deze 6.2%

Politie Alarmerende cijfers vinden we bij de drugscontroles in Zelzate. Maar liefst 13.7% bleek ofwel drugs bij zich te hebben, of te rijden onder invloed. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de drugstrafiek van Nederland, want in de ganse regio bezondigden 8.9% van de gecontroleerden zich daaraan.

Ook wat alcohol achter het stuur betreft scoort Zelzate beduidend slechter dan de ganse regio: 3.49% van de gecontroleerden reed onder invloed van alcohol. Bij 1% was het promillengehalte zo hoog dat het rijbewijs meteen moest ingeleverd worden. In de ganse regio noteerde men 2.79% positieve ademtests maar met 3.62% hadden ze meer ingehouden rijbewijzen.

Tenslotte werden ook nog eens 0.26% van de gecontroleerden beboet op overdreven snelheid in Zelzate tegenover 0.44% voor de ganse zone. Dit is heel positief voor Zelzate als je weet dat de resultaten van de flitscamera’s aan het gemeentehuis (dit zouden de enige van de zone zijn) ook meegerekend zijn.

Hoewel ik er wel wil bij vertellen dat er een nieuwe flitspaal is bijgekomen. Als je op de Antwerpsensteenweg van Gent richting Lokeren rijdt, dan kom je bij het binnenkomen van Lochristi een flitspaal (eigenlijk is het meer een flitsbak) tegen op je rechterkant. Een verwittigd man is er twee waard!

36 snelheidsovertreders gevat

Donderdag 15 januari voerde de politie snelheidscontroles uit in Zelzate, 788 voertuigen werden gemeten, waarvan 36 te snel reden. 1 bestuurder moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Oudere berichten:
> Opgelet: Alcoholcontroles
> Zelzate haalt slag thuis bij Staten Generaal Ruimtelijke Ordening Oost-Vlaanderen
> Voetbal: KVV in de laatste rechte lijn in 2de Provinciale
> ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.
> ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel
> Flitsen op Fruit your night
> Paul Tollenaere benoemd tot Ereschepen van Zelzate
> Geflitst: Sporten in Zelzate
> Carnaval in KDV Pinnemuts
> Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate
> Voetbal: Oefenwedstrijd KFC Eeklo (1ste prov.)-KVV (2de prov.) 0-0
> Late nieuwjaarsreceptie voor personeel Gemeenteschool
> Voetbal: De jeugd van KVV
> HELP: een groen ei
> Agenda gemeenteraad 24 februari
> Ga naar een voorstelling met Bart Peeters
> Uitgebreid verslag KVV-Ursel 0-3
> Judo: Belgisch Kampioenschap levert brons op voor Fibe De Pauw
> Moet de pensioenleeftijd omhoog in België ?
> Sponsorrit van WTC De Katte

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!