Home  Regio  zelzate  zelzate blogt!
     
Meebloggen? Mail ons!

Heb je nieuws voor deze blog?
Leuke foto's van Zelzate?
Laat het weten aan:
Danny
Zet als startpagina Voeg toe aan favorieten
Deze blog verhuist!

Vanaf nu verschijnen de artikels van deze blog op de gemeentesite op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Deze artikels blijven bewaard als archief, maar er zullen geen nieuwe berichten meer verschijnen. Daarvoor kunt u terecht op www.nieuwsblad.be/ gevolgd door de naam van uw gemeente.

Hetzelfde nieuws, gebracht door uw vertrouwde correspondent(en). Maar vanaf nu op een andere plaats, in een nieuw kleedje. Laat ons gerust weten hoe u er over denkt.

Wijziging textielomhaling in onze gemeente

Heb je het ook al gezien? De textielcontainers voor het verzamelen van gebruikte kleding zijn uit het straatbeeld verdwenen.Schatteman

‘Er zat heel veel afval in die containers die er niet in thuishoorden’, aldus Schepen van Leefmilieu Rony Schatteman (sp.a), ‘door deze uit het straatbeeld te halen verdwijnt deze aantrekkingspool, en wordt de service naar de inwoners verhoogd’. (foto ® kvw)

Want, bij wijze van proef, wordt de textiel vier maal per jaar aan huis opgehaald. Daarnaast kan je doorlopend terecht in de Kringloopwinkel in de Groenstraat 48.

De bedoeling is dat je het teveel aan textiel zelf verpakt in een stevige doos of zak en op de vooravond van de omhaling (vanaf 20u) op je stoep plaatst. Heb je geen stevige doos of zak, dan kan je er één afhalen aan het gemeentehuis vanaf half februari.

Wat kan er in? Huishoudelijk textielafval zoals kledij (textiel en leder), schoeisel, handdoeken, handtassen, beddengoed, woningtextiel (zoals gordijnen, overgordijnen, tafelkleden, servetten) waarvan de inwoner van Zelzate vanaf wil.

Wat kan niet? Bevuilde kledij en textiel, versleten schoeisel, vloerbekleding, ander afval!

De eerste maal dat deze omhaling georganiseerd wordt is dinsdag 10 maart, dan volgen nog 16 juni, 8 september en 15 december.

Heb je nog bijkomende vragen dan kan je terecht bij de milieudienst van onze gemeente in het gemeentehuis of op telefoon: 09/342.20.20.

Op maandag 9 maart vanaf 20u00 kan je dus je teveel aan textiel in een stevige zak of doos op je stoep plaatsen.

Gratis spaarvarkentje voor marktbezoekers

Een tiental aanhangers van het Vlaams Belang hebben maandagmorgen actie gevoerd op de markt van Zelzate. In het kader van de campagne 'Vlaams Geld in Vlaamse Handen'  werd elke bezoeker van de markt en spaarvarkentje aangeboden.

Clip_image002

Carnaval in KDV Pinnemuts

Op donderdag 19 februari hield kinderdagverblijf Pinnemuts voor de 6de keer een heus carnavalfeest voor de aanwezige kleintjes.

De baby-, kruipertjes- en peuterafdeling ondergingen reeds vooraf een ware metamorfose en werden reeds in de carnavalstemming ondergedompeld. 

PI5Send9

Zowel de kinderen als het personeel zetten vrolijk en welgezind hun feestneus op en er werd naar hartelust gezongen en gedanst op ware Carnavalschlagers.

Doordat de ukkepukken van KDV “Pinnemuts” in opperbeste stemming waren en elkeen voor de gelegenheid zijn of haar mooiste carnaval-outfit had aangetrokken, werd het carnavaleske gebeuren opnieuw een ware voltreffer !

PI5Send10

Deze ludieke en bonte namiddag werd afgesloten met overheerlijke pannekoeken met suiker en stroop.

Nadien gingen onze “kleine carnavalisten” moe, maar tevreden en voldaan huiswaarts met mama en/of papa
 
Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate

Een overzichtje van een aantal activiteiten die deze maand werden georganiseerd door de Middenschool van Zelzate.

Zoals op elke school was er natuurlijk de dikke truiendag. Verder was er ook kokkerellen met de reigertjes en op Valentijn was er een info- en inschrijfdag. Lees meer hieronder.


Lees verder

HELP: een groen ei

Een lezer van onze blog, die liever anoniem wenst te blijven, meldt ons dat zijn kip een eerste groen ei gelegd heeft.

090218 002 'Verleden jaar ben ik bij de buurman van mijn vader achter eieren geweest.

'Omdat ik thuis met een hen zit, dacht ik daar enkele 'ontvreemde' eieren onder te leggen. En de kippen van de buurman lopen op het plein van het OCMW aan de Chalmetlaan, dus...'

Na de broedperiode van 21 dagen is daar inderdaad één mooi wit kippetje uitgekomen.

'Ik heb deze kip dan gewoon bij mijn andere gelaten en vanmorgen heeft ze haar eerste ei gelegd, maar het is een groen ei.'

De persoon heeft nog geen tijd gehad om te googlen of in encyclopedieën te duiken naar de herkomst van een groen ei. Daarom doet hij een oproep naar mensen van onze Zelzate Blogt.

Weet jij wat er zo speciaal is aan een groen ei? Is dit eetbaar? Is dit giftig? Zitten daar speciale ingrediënten in? Zitten daar hormonen in?

Weet jij het? Klik hieronder op de knop 'REAGEER' en laat ons aub iets weten zodat het mysterie van het groen ei opgelost geraakt. Ik heb het ei met mijn eigen ogen gezien en ja... zoals je kan zien op de foto...

Bijgeloof op vrijdag de dertiende

Morgen is het vrijdag de dertiende, een dag zoals zovelen, zullen sommigen zeggen, maar anderen hebben daar serieuze problemen mee.

Sommige mensen zijn zwaar bijgelovig, ik alvast niet behalve:

Vroeger, toen ik nog volleybal speelde, deed ik mijn wedstrijdkleren altijd in dezelfde volgorde aan: eerst een ‘marcelleke’, daarboven mijn wedstrijdshirt, mijn kousen (eerst rechts, dan links), dan mijn broekje maar zonder slipje eronder (er zat nl. een slipje in het broekje ingewerkt), en dan mijn schoenen (ook eerst de rechtse, dan de linkse).

Heb jij ook bepaalde gewoontes die je altijd herhaalt, of ben je ook bijgevlovig. Zit jij nooit als dertiende aan een tafel? Ben je bang van een zwarte kat? Of loop je nooit onder een ladder?

Laat het ons weten. Druk onderaan dit artikel op de knop ‘REAGEER’. Zo kunnen we misschien een leuke discussie hebben.

Spoken, geesten, heksen en duivelaanbidders aan het werk ?

Iedereen in Zelzate en omstreken kent intussen de verhalen over het spookhuis, net op de grens van Zelzate en Sas Van Gent.

Volgens ghosthunters is dit nu het terrein van paranormale gebeurtenissen; geestverschijningen, orbs, rituelen van zwarte heksen en duivelaanbidders...

Wat moeten we er allemaal van geloven ? We zetten even de feiten en de verhalen op een rijtje...


SasvanGent Cap0001


Lees verder

60 jaar getrouwd

Vandaag waren Ghislain Degroote(84) en Simone Siliç(80) 60 jaar getrouwd. Ocmw voorzitter Frank Bruggeman en schepen Kristof Stevelinck kwamen het paar hun wensen brengen.

DSC00789
Ghislain en Simone, hier met de kleinkinderen op de schoot.

Ook burgemeester Freddy De Vilder kwam het gelukkige koppel geluk wensen, samen met enekele cadeau's: Een kopie uit hun huwelijksacte, felicitaties van het koningshuis en natuurlijk het gschenk van de bevolking.

DSC00799

2e creanamiddag opnieuw een succes

Woensdagmiddag werd in het zaaltje achter de bibliotheek voor de 2é maal een creanamiddag gehouden.
12 kinderen tussen 6 en 8 werken rond het thema carnaval.

De volgende creanamiddag is op 4 maart 2009 en zal opnieuw doorgaan in de Krekel. Er is nog plaats voor een aantal kinderen, dus wie wenst deel te nemen, neemt best even contact op met de jeugddienst.

1

‘Droge receptie’ op het kruispunt van de R4 met de Koning Albertlaan

090206 028 Met die slogan verzamelden een 50-tal buurtbewoners op het kruispunt van de Kennedylaan met de Koning Albertlaan.

Initiatiefnemers van deze actie zijn Wilfried Pattijn, Arsène Moens en Daniël Duchemin.

090206 048 ‘Als je weet dat er hier dagelijks zo’n 10.000(!) personenauto’s en 800 vrachtwagens per dag passeren dan kan je al raden dat het hier heel druk is’, aldus één van de initiatiefnemers, ‘daarom vragen wij een nieuw wegdek (het oude –betonnen- dateert al uit 1968), maximum 50 km/uur, controle door de politie, flitspalen en het weren van niet-bestemmingsverkeer in deze bebouwde kom’.

‘Voor ons is het inderdaad bebouwde kom’, vult een ander aan, ‘komende van Gent richting brug staat er voor het kruispunt met de Assenedesteenweg een bord dat aanwijst dat men in bebouwde kom zit’. Daarom vraagt men zich ook af waarom er iets verder een bord staat waar aangeduid staat dat men 70 km/u mag rijden.

Lees verder

Oudere berichten:
> Opgelet: Alcoholcontroles
> Zelzate haalt slag thuis bij Staten Generaal Ruimtelijke Ordening Oost-Vlaanderen
> Voetbal: KVV in de laatste rechte lijn in 2de Provinciale
> ZRO heeft een gloednieuwe uitzendstudio in de brughuizen.
> ZVK De Katte nu wel heel dicht bij de titel
> Flitsen op Fruit your night
> Paul Tollenaere benoemd tot Ereschepen van Zelzate
> Geflitst: Sporten in Zelzate
> Carnaval in KDV Pinnemuts
> Overzicht activiteiten Middenschool Zelzate
> Voetbal: Oefenwedstrijd KFC Eeklo (1ste prov.)-KVV (2de prov.) 0-0
> Late nieuwjaarsreceptie voor personeel Gemeenteschool
> Voetbal: De jeugd van KVV
> HELP: een groen ei
> Agenda gemeenteraad 24 februari
> Ga naar een voorstelling met Bart Peeters
> Uitgebreid verslag KVV-Ursel 0-3
> Judo: Belgisch Kampioenschap levert brons op voor Fibe De Pauw
> Moet de pensioenleeftijd omhoog in België ?
> Sponsorrit van WTC De Katte

Archieven per maand:
| maart 2009 | februari 2009 | januari 2009 | december 2008 | november 2008 | oktober 2008

Zelzate blogt  • Danny De Meyer blogt over Zelzate.

    Danny is geboren te Gent en vader van twee kindjes. Zijn grootste passie is fotografie. Momenteel houdt hij zich vooral met modellenfotografie bezig, en met het vastleggen van evenementen in Zelzate.
    Daarnaast kijkt Danny ook graag voetbal of speelt hij World of Warcraft. Danny is ook een grote fuifganger: niet om te fuiven zelf, maar om foto's te nemen en eens buiten te zijn met vrienden en een pintje te drinken.

    Koen is een 40-jarige geboren en getogen Zelzatenaar. Hij woont samen met zijn vriendin Anneke en heeft 2 zonen, Tibo (°1998) en Tias (°2008). Als schrootkeurder verdient hij zijn boterham bij ArcelorMittal Gent en daarnaast heeft hij een heel druk sociaal leven. Sport is zijn grootste passie. Dat gaat van fervent supporter van zowel KVV Zelzate als Club Brugge tot uren voor de TV zitten kijken naar alles wat met sport te maken heeft. Ook in sporthallen kent hij zijn weg. Hij is lid van het Gemeentelijk Feestcomité, voorzitter van 't FortComité en durft zijn vriendin wel eens te verwaarlozen door achter de PC te zitten. Websites maken zoals www.kvvzelzate.info is dan ook een grote hobby van hem.

Zoeken

Nieuws uit zelzate

Bloggende gemeentes

Kies een gemeente:

Meebloggen?

  • 2007/06/21/icoonblog.gif Zin om mee te schrijven? Of om foto's en filmpjes te maken? Mail ons!